Sport

2014.11.01. 14:06

Ózdon folytatódik a SuperCross sorozat

November első vasárnapján, a hagyományokhoz híven a stadion lesz a verseny helyszíne.

November első vasárnapján, a hagyományokhoz híven a stadion lesz a verseny helyszíne.

Vasárnap második fordulójához érkezik az V. SuperCross sorozat. A cross szakág kedvelői ezúttal Ózd felé veszik az irányt, ahol a Városi Stadionban kijelölt pályán mérhetik össze felkészültségüket a versenyzők. A futamot szervező Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai már a sorozat 2010-es indulásában is szerepet vállaltak, de mindezektől függetlenül nem egy rutin feladatnak, hanem komoly kihívásnak tekintik a versenyszervezést. Teszik ezt azért, mert minden évben egyre magasabb színvonalú versenyt szeretnének nyújtani az Ózdra érkezők számára.

A pálya a tavaly már megismert nyomvonalon fog kanyarogni, amiben újra szerepet kap a centerpálya oldalában vezető rézsútos rész. Ez a szakasz a tavalyi eső körülmények között még az elit mezőny jelentős részét is térdre, vagy pontosabban bal oldalára kényszerítette. Ezen kívül egy hosszabb és egy rövidebb lépcsősor illetve a klasszikus dupla palánk töri a gyors pálya lendületét. Amennyiben az időjósoknak hinni lehet, úgy most vasárnap komolyabb csapadékra nem kell számítani. Viszont a pálya füves szekciói az elmúlt hetek esőzéseitől kellemesen sárosak, így az ottani haladás izmos lesz.

Az előnevezési listát böngészve a magyar és a tavalyi győztes belga Wouter Cleppe (Alpinbike RAM) mellett nem csak szlovák, hanem jó néhány lengyel versenyző nevét is olvashatjuk, így remélhetőleg komoly párharcokat láthatunk az Eddekor - Ózd Kupán. A futamon elért aktuális eredmények mellett az Elit férfi és női, illetve a Master1-es kategóriákban az összetett elsőket is kihirdetik, ahol a Bellotto cég egyedi mezét ölthetik magukra a versenyzők.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!