Sport

2014.11.12. 09:53

Jakab László Egerben szórta meg a tavalyi finalistát

Nagy meglepetésre a hevesi megyeszékhelyen győztek a miskolci pólósok a Komjádi Kupában.

Nagy meglepetésre a hevesi megyeszékhelyen győztek a miskolci pólósok a Komjádi Kupában.Hétfőn elkezdődtek a küzdelmek a Komjádi Kupa idei sorozatában, ahol a felső korhatár 21 év (1993-ben született vagy fiatalabb), míg az alacsonyabb osztályú csapatoknál 23 év (1991-ben született vagy fiatalabb). Az első játéknap legnagyobb meglepetését az OB I/B-s Pann­Ergy-Miskolci VLC együttese szolgáltatta, amely a tavalyi döntős, és kiemelt ZF Eger otthonában nyert 18-16-ra.

– Erre az eredményre felkapta a fejét a honi pólós társadalom… – mondta az Észak-Magyarországnak Bachner András, a miskolciak szakmai vezetője. – Nem túlzás azt állítani, hogy mint minden másnak, ennek is vannak előzményei, elég csak a Magyar Kupa selejtezőjére gondolni, ahol döntetlent ért el a csapat a Honvéd ellen, a bajnokságban pedig sorra aratjuk a nagyarányú sikereket. Vagyis, ez az együttes újra bizonyított… Volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor négy-öt góllal is vezettünk, holott az ellenfélnél junior világbajnokok játszottak. Mindenki megtette a magáét, Bendes Viktor a kapuban, aki már két klubbal is megnyerte a Komjádi Kupát, negyven százalékon védett, míg Jakab Lászlót nem tudták tartani az egriek. A csoportunkban három gárda található, és csak egy jut a nyolc közé, remélem, hogy jövő hétfőn, itthon, le tudjuk győzni a Debrecent is, s akkor újabb fejezettel bővül a miskolci pólós történelem…

Más labdával, kevesebben

A Komjádi Kupában nem a megszokott feltételek mellett játsszák az összecsapásokat. A Nemzetközi Szövetség, a FINA ugyanis a férfi Világliga 2015-ös és 2016-os sorozatára, a 2015-ben rendezendő férfi és női junior világbajnokság, valamint a 2016-os férfi és női ifjúsági világbajnokság mérkőzéseire új szabályokat vezet be. A döntés értelmében a férfipálya méretei megváltoznak, a mérkőzéseket 30×20 méteres helyett 25×20 méteres pályán játsszák, kisebb lesz a labda mérete is, 5-ös helyett 4-es. A mérkőzéseken a kapus és – hat helyett – öt mezőnyjátékos tartózkodhat egy időben a vízben. Az MVLSZ elnöksége a szakmai testület és az utánpótlás bizottság javaslatára ennek megfelelően nemrégiben módosította a 2014. évi Komjádi Kupa versenykiírását.

ÉM-MI

Komjádi Kupa, C csoport, 1. forduló

ZF-Eger – PannErgy-Miskolci VLC 16-18 (3-3, 2-5, 6-6, 5-4)

Miskolci gólszerzők: Jakab L. (10), Hegedűs B. (4), Szilvasán (2), Kerschbaum (1), Somlai (1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!