Sport

2014.10.02. 15:31

Thai-box: kazincbarcikai aranyérem

Sikeresen szerepelt a magyar thai-box válogatott az IFMA szervezet által rendezett lengyelországi muay-thai Európa-bajnokságon, amelyet szeptember 21-28. között rendeztek. A Kazincbarcikai Küzdősport Egyesület bajnoka a 19 éves Spéth Norbert Attila világbajnoki ezüstje mellé most már az Eb-aranyat is berakhatja a vitrinjébe. A 60 kilós kategóriában kilenc versenyző indult az éremért.

Sikeresen szerepelt a magyar thai-box válogatott az IFMA szervezet által rendezett lengyelországi muay-thai Európa-bajnokságon, amelyet szeptember 21-28. között rendeztek. A Kazincbarcikai Küzdősport Egyesület bajnoka a 19 éves Spéth Norbert Attila világbajnoki ezüstje mellé most már az Eb-aranyat is berakhatja a vitrinjébe. A 60 kilós kategóriában kilenc versenyző indult az éremért.A barcikai sportoló első meccsét 5-0-ás pontozással nyerte bolgár riválisa ellen, majd a döntőbe jutásért kazah ellenfelét verte. Utolsó küzdelme szintén egyhangú pontozással dőlt el, mely után Spéth Norbert Attila nyakába akasztották a legfényesebb medáliát, persze a sikerhez vezető úton nem csak ezt a három mérkőzést kellett megvívnia, ugyanis a kijutás feltétele a magyar bajnokság megnyerése is. A sportoló elmondta, hogy négy esztendővel ezelőtt lépett be a küzdősport világába, munkáját pedig Szepesi Attila segítette. Egyébként Szirmabesenyőben lakik és Kazincbarcikára jár iskolába, diadala pedig további lendületet ad számára. Soron következő megmérettetése a K1-es kontinensbajnokság lesz október végén a spanyolországi Bilbaóban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!