Sport

2014.10.31. 09:57

Miskolci Jegesmedvék: Két meccs, minél több pontért

A hét végén Dunaújvárosban és Budapesten küzd a pontokért Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.

A hét végén Dunaújvárosban és Budapesten küzd a pontokért Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.A sárga-feketék pénteken 19 óra 15 perctől Dunaújvárosban a Dab.Docler vendégeként szerepelnek, vasárnap pedig 18.30-tól az Újpesti TE fővárosi otthonában lépnek jégre.

Buták voltak…

Majoross Gergely vezetőedzőt először arról faggattuk, hogy az érsekújváriak elleni nyertes mérkőzés után miért mondta azt, hogy bután játszottak.

– Nekünk van egyfajta stílusunk, amit szerettünk volna viszontlátni a szlovákiai csapat ellen, de ez nem jutott érvényre – közölte a szakvezető. – Azt akartuk elkerülni, hogy nyílt, oda-vissza játék alakuljon ki. Nekünk ez nem fekszik, ebből csak rosszul jöhetünk ki, még szerencse, hogy végül diadalmaskodtunk, amire természetesen nagyon örültem. A mérkőzés mellesleg a közönség szempontjából kiváló volt: többször fordult a kocka, sok gól esett, maga a játék érdekes és változatos volt, ettől többet pedig nem lehet kívánni. Nekem persze elsődleges célom az eredményesség, rövid és hosszú távon egyaránt. Minden aggályom, vagy észrevételem ellenére nincs ok az aggodalomra, a legutóbbi leckéből tanultunk és megyünk tovább. Az Acélbikáktól legutóbb 4-1-re kikaptak a Macik Dunaújvárosban, bár azon a meccsen is voltak fordulópontok, de ezekből a házigazdák jöttek ki jobban.

Harci kedv

– Akkor nem volt valami magas a küzdőszellemünk, ezen változtatni akarunk – folytatta Majoross Gergely. – Most az a célunk, hogy magasabb legyen a harci kedvünk és a küzdelem oldaláról közelítsük meg a meccset. Ebben az esetben reális esélyünk lehet a pontok megszerzésére.

Saját magukkal

A tréner szóba hozta a vasárnapi, lila-fehérek elleni hatvan percet is:

– A Mol Ligában már egyáltalán nincs könnyebb, vagy nehezebb mérkőzés, ellenfél. Az egész liga előrelépésének kulcsa az, hogy ne legyen olyan meccs, amelyet fél vállról lehet venni. Nekünk nem mással kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal, ezt egyébként is a saját bőrünkön tapasztaljuk. Tapasztalat máris van: éspedig az, hogy azt a játékrendszert, amelyet tizenvalahány találkozó óta játszunk, töltsük meg tartalommal.

ÉM-KT


Láda Balázs, plusz egy

A hét végi meccseken Láda Balázs nem játszhat, mestere szerint „tüdőgyulladás-szerűséggel” nem edzett az elmúlt napokban. Arról, hogy ki lesz a másik kimaradó, Majoross Gergely csütörtökön délutánig még nem döntött.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!