Sport

2014.10.14. 12:58

Letámadás és sok ütközés

A Dab.Doclernél vendégeskednek kedden 18 órától a Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.

A Dab.Doclernél vendégeskednek kedden 18 órától a Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.A 10. fordulóban érkezett el a pontvadászat első „szuper rangadója”, amely azért érdemli ki ezt a jelzőt, mert a jelenlegi éllovas Duna-partiak a második pozícióban posztoló miskolciakat fogadják. A legutóbbi fellépése mindkét együttesnek szombaton volt: az Acélbikák otthon a HSC Csíkszeredát verték 4-2-re, míg a borsodiak – a Népkertben – büntetők után szenvedtek 3-2-es vereséget a ASC Corona Brasov-tól.

– Úgy érzem, jól játszottunk a Brassó ellen, betartottuk azokat az utasításokat, elemeket, amiket edzőnk, Majoross Gergely kért, szinte végig domináltunk a mérkőzésen, nyomás alatt tartottuk riválisunkat, csak sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt elég jó – mondta Tóth Adrián, a Miskolci Jegesmedvék korongosa, aki elárulta, hogy vasárnapra szabadnapot kaptak, de hétfőn már újra keményen tréningeztek, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a következő összecsapásra.

Jól kell sáfárkodni

Ami nem lesz könnyű Dunaújvárosban…

– Az Acélbikák több mint két évtizede meghatározó tagjai a magyar jégkorongsportnak, remek eredményeket értek el, így mindenki számára az egy plusz, ha őket megverheti, ráadásul a saját csarnokukban – fogalmazott Tóth Adrián. – Volt, hogy kevesebb sikerélménye volt a Jegesmedvéknek Újvárosban, ám az utóbbi időben nem egy szoros találkozót vívtunk ott, és nyerni is tudtunk. Egy szó mint száz: nagy skalp lenne… Hogy mi várható tőlük és mit kell nekünk nyújtanunk? Az idén még nem láttam őket, de mindig komoly hangsúlyt fektettek a korcsolyázásra, sokat mozognak, igazi munkás társaság, ügyes emberekkel, akik a támadó hokit részesítik előnyben, nem állnak vissza a saját kapujuk előterébe. Úgy gondolom, letámadással meg lehet őket zavarni, sok ütközéssel, de a győzelemhez az is szükséges, hogy jobban sáfárkodjunk a helyzetekkel, mint legutóbb.

Akad még tanulnivaló

A Jegesmedvék második sorának oszlopos tagja egyébként először a 2009/2010-es évadban játszott a Maciknál, míg másodszor 2012 novemberében érkezett Miskolcra, Székesfehérvárról.

– A két időszakot nem lehet összehasonlítani, hiszen 2009-ben még alig voltam 19 éves, és kölcsönbe jöttem az Alba Volántól – folytatta nyilatkozatát Tóth Adrián. – Akkor még csak tanultam a felnőtt mezőnyt, kevés volt a rutinom, azt hiszem, azóta sokat fejlődtem, mind fizikálisan, mind mentálisan, de persze van még bőven tanulnivalóm.

A kanadai táblázaton pillanatnyilag 4 góllal és 5 assziszt­tal álló csatártól megkérdeztük még azt is, hogy mennyire tudja kezelni a sikert, hiszen most jól áll a csapattal a Mol Ligában.

– Erre vigyáz az edzőnk, hiszen ez egyrészt az edzők feladata, de természetesen én is rendezem mindezt magamban, csakúgy mint a kudarcokat – mondta Tóth Adrián. – Egyiket sem szabad túlértékelni, főleg egy ilyen bajnokságban, ahol naponta, kétnaponta jönnek a következő feladatok.

ÉM-MI

Miért 22-es?

A Jegesmedvék hokisát arról is megkérdeztük, vajon van-e valami különleges oka annak, hogy éppen a 22-es mezt viseli? ,,Sokáig a 29-esben játszottam, ám amikor Miskolcra érkeztem, akkor éppen foglalt volt ez a dressz, Dubek Vladimir viselte. Az öcsém, aki 1993-as születésű, Fehérváron korongozik, és a 22-es mezben hokizik, így miatta választottam ezt a számot” – árulta el ezt Tóth Adrián.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!