Sport

2014.10.21. 10:54

Aluinvent-DVTK: Nincs idő várni, csak pár napot kaphat Lucas

Miskolc - Németh Bernadett érkezhet az üres helyre, irányító poszton az Aluinvent-DVTK-hoz?

Miskolc - Németh Bernadett érkezhet az üres helyre, irányító poszton az Aluinvent-DVTK-hoz?Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának első bajnokiján nem lépett pályára az amerikai Italee Lucas. A 25 éves kosarasara, egészen péntekig első számú irányítóként tekintettek a diósgyőrieknél, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a nemzetközi szövetség nem adja ki a játékengedélyét. Ugyanis a játékos korábbi klubja, az angolai Interclube szerint nekik még élő szerződésük van a 2007-ben az U19-es amerikai válogatott tagjaként világbajnoki címet szerzett kosarassal.

A szeptember elejétől a DVTK-val készülő irányító így egyelőre parkoló pályán van, de Szabó Tamás, a diósgyőri klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője már az első meccs napján, szombaton, Cegléden jelezte: nem kívánnak belefolyni a játékos és az angolai klub közötti vitába, a DVTK-nak olyan irányítóra van szüksége, aki adminisztratíve meg tud felelni a pályára lépésnek, és túl sokáig nem tudnak várni arra, hogy Italee Lucas rendezze az ügyét.

Jó véleménnyel

– Két hét múlva az Európa Kupában, Portugáliában játsszuk az első meccsünket, és oda olyan csapattal szeretnénk menni, amelyiknek Italee Lucas szintű irányítója van, de nem feltétlenül olyan csapattal, amelynek a névsora ezzel a névvel kezdődik – válaszolta érdeklődésünkre Szabó Tamás. – Csak pár nap van arra, de talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy néhány óra van arra, hogy ez a helyzet megnyugtató módon rendeződjön. Az egyik lehetőség erre, hogy a játékos és a menedzsere az angolai klubnál elintézi, hogy ez az akadály elháruljon, a másik, hogy keresünk egy másik irányítót.

Arra a felvetésünkre, hogy ez lehet-e Németh Bernadett, a 34 éves, korábbi magyar válogatott irányító, aki – pályafutása során játszott a BSE, a Zalaegerszeg, a Sopron, a Szeged, a Good Angels Kosice, a Lyon, a Spissska Nova Ves, legutóbb pedig a svéd Umea Basket csapatában – nemrégiben Miskolcon járt és néhány edzésen részt is vett a csapattal, erre az ügyvezető ezt válaszolta:

– Valóban volt itt néhány napig Németh Betti, akinek jelenleg nincs csapata és részt vett néhány edzésünkön, és a szakmai stáb jó véleménnyel volt róla, de arról nem volt szó, hogy első számú irányítóként számítanánk rá – mondta Szabó Tamás, majd így folytatta: – Ebben az új helyzetben persze minden lehetőséget számba kell venni, és a csapat vezetőedzőjének, Miguel del Jesús López Alonsonak kell megtalálnia a számára megfelelő jelöltet erre a posztra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!