Sport

2014.10.16. 13:40

Bogács - A bolt csak most indul be igazán

Bogács - Eddig a Bogács Termálfürdő a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság meglepetéscsapata.

Bogács - Eddig a Bogács Termálfürdő a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság meglepetéscsapata. A bükkaljaiak kilenc mérkőzésükből nyolcat megnyertek, mérlegükbe mindössze egy döntetlen csúszott be. Huszonöt pontjuk 21-4-es gólkülönbséggel párosul, mindez pedig a táblázat élére repítette az együttest.

Hetente háromszor

– Elsősorban azért szereplünk ilyen jól, mert hetente háromszor tréningezünk – kezdte Sivák Sándor, a bogácsiak játékosedzője. – Hétfőn, szerdán és pénteken is tartunk foglalkozást, pedig játékosaink dolgoznak, vagy tanulnak, ennek ellenére szakítanak időt arra, hogy részt vegyenek a gyakorlásokon. Most persze nehezebb időszak következik számunkra, hiszen már egyre korábban sötétedik, ezért a saját pályánk mellett a villanyvilágítással rendelkező mezőkövesdi Tűzoltó sporttelepet is igénybe vesszük. Minőségi munkát végzünk: a technikai és a taktikai elemek sulykolása mellett erőnlétünk fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Aztán egységesek és szorgalmasak vagyunk, így annak ellenére, hogy nekünk nincsenek kiemelkedő képességű labdarúgóink – ráadásul fizetett futballistánk sincs –, mi állunk az élen.

Másképpen látják

A rajt előtt a fürdőjéről híres község klubjának elöljárói úgy gondolták, hogy a második-hatodik hely valamelyikét kaparinthatják meg a pontvadászat végén. Az aranyérem kiharcolását nem tűzték ki, mert azt mondták, hogy a bajnoki címmel járó NB III-as tagság elérhetetlen világba vezetné a gárdát, most azonban már másképpen látják helyzetüket.

– Mesterségesen visszafogni senkit nem lehet – folytatta a 40. évében járó Sivák Sándor, aki napjainkban is képes arra, hogy 90 percig robotoljon a zöld gyepen. – Ennek jegyében kijelentem, hogy igenis meg akarjuk nyerni a megyei I. osztályú küzdelemsorozatot, aztán fájjon a feje az illetékeseknek. A harmadik vonalhoz ugyanis néhány tízmillió forint pluszban biztosan kellene. Persze nem árt, ha a talajon maradunk, még huszonegy forduló van hátra, bármi megtörténhet. Szerény megítélésem szerint a csapatépítésben a Felsőzsolca, a Tállya, az Edelény-Tomor-Lak és a Sajóbábony is előttünk jár, inkább a felsoroltak a favoritok, de az általunk alkalmazott 4-3-3-as rendszerrel jelezzük, hogy itt vagyunk. Manapság nem divat három támadóval kiállni, mi azonban ezt tesszük és sokkal több helyzetet alakítunk ki, mint a riválisaink, ha pedig elveszítjük a labdát, nyomban visszazárunk, ilyen egyszerű eszközökkel harcolunk a megyei elitben…

A bogácsiak produkciójára már a település apraja-nagyja is vevő: hazai bajnoki mérkőzéseiken egyre többen szurkolnak, olykor kétszázan váltanak jegyet. A tréner szerint pedig a boltjuk csak most indul be igazán...

ÉM-KT


Építkeznek

A bogácsiak meneteléséről megkérdeztük Ittes Endre klubelnököt is, aki ezt mondta: „Mindent megteszünk a jó szereplés érdekében: a közelmúltban átadott új létesítményünk játékost és vezetőt egyaránt doppingol, ráadásul mögöttünk áll az önkormányzat is, így biztos anyagi háttérrel rendelkezünk. Nagy előnyünk még a következetes szakmai munka: mi nem jeleskedünk az átigazolási fronton, hanem a fiatalokat beépítve tudatosan raktuk és rakjuk le a várhatóan sokáig sikeres csapatunk alapjait. A fiúk pedig már jeleskednek a pályán, ahol egymásért harcolva hétről hétre örömet szereznek szurkolóinknak.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!