Sport

2014.10.19. 19:28

48. Mecsek Rally - Ausztriában lesz bajnokavatás?

A 48. Mecsek Rali után a címvédő Kazár, Szőke kettős tíz pontot megtartott az eddigi előnyéből.

A 48. Mecsek Rali után a címvédő Kazár, Szőke kettős tíz pontot megtartott az eddigi előnyéből.

Egészen a 48. Mecsek Rally nyitó napjáig úgy volt, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező verseny az ORB idei utolsó futama lesz. Legalábbis a versenynaptárban így szerepelt, de ekkor a szakág irányítói bejelentették, hogy novemberben, az ausztriai Waldvierter Rallyt tekintik az év utolsó viadalának.

A címvédő Kazár, Szőke kettős egy esetleges győzelem esetén így is bebiztosíthatta volna az újabb elsőséget, az viszont nem jött össze a Mecsek aszfaltos útjain. Herczigék mögött a második helyen végeztek, így hivatalosan a következő versenyre marad a döntés. Kazár Miklós azonban azt mondja: megnyerték a bajnokságot.

A pályán kívül

- Az év elején elfogadott versenynaptár szerint mi vagyunk a bajnokok, mert a szezon véget ért - szögezte le a miskolci pilóta. Nem is értem, hogy néhány ember hatalmi harca miatt miért kell az egész szakágnak bűnhődnie. Az RVSZ (Rally Versenyek Szabályai) egyértelműen rendelkeznek arról, hogy bajnokot már három hétvége értékelése után is hirdethetnek. Ezért semmi nem indokolta a legutóbb elmaradt Budapest Rally pótlását. Nagyon el vagyok keseredve, mert egyértelműen kettős mércét érzek ebben a helyzetben. Azt még nem döntöttük el, hogy rajthoz állunk-e Ausztriában, bár túl sok időnk nincs erre. Hétfő éjfélig ugyanis le kell adni a nevezést. Azt viszont tudjuk, hogy a csapat jogi úton szeretne elégtételt venni a történek miatt, bízom benne, ezt sokan megteszik majd.

A pályán belül

Gyorsokon történt eseményekkel kapcsolatban Kazár Miklós megjegyezte: összeszedetten, jól versenyeztek, sokáig vezették is a versenyt. Az utolsó néhány szakaszon azonban - érthetetlen módon - hátrányba kerültek, pedig mindent megtettek a siker érdekében.

- Összeszedettek voltunk, minden összeállt a jó eredményhez - folytatta Kazár Miklós. - Nem alibiztünk, végig a teljesítőképességünk határán autóztunk. Éppen ezért nem értjük a verseny utolsó harmadában mi történt velünk. Egyszerűen nem találjuk azokat a másodperceket, amelyek a különbséget adták. Az utolsó gyorson így nem is erőltettük, hiszen ekkor már látszott, hogy nincs esélyünk a győzelemre. Az autó és a csapat tökéletesen dolgozott, nekünk is csak egy-két apróbb hibánk volt. A folytatásról egyelőre nem tudok mit mondani, csapatszinten kell döntenünk róla. Az biztos, hogy navigátorom nincs a záró verseny idejére, mert Szőke Tamást kötik a munkahelyi feladatai. Így pedig még nehezebb a helyzet.

ÉM-ME


A 48. Mecsek Rally (nem hivatalos) végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 1:12:16,5

2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5) +27.1

3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +1:24,0

4. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) +1:29,3

5. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) +1:41,0

6. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) +2:55,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!