Sport

2014.09.30. 15:56

Sterbenz és Tursicsék miskolci napja

Miskolc - Szakmai nap vendége volt a megbízott rektor, és legeredményesebb utánpótlás edzőpáros.

Miskolc - Szakmai nap vendége volt a megbízott rektor, és legeredményesebb utánpótlás edzőpáros.A MITEKA leány utánpótlás kosárlabda sportszervezet szakmai igazgatójának, Király Sándornak a meghívására Miskolcon töltötte a napját a múlt héten szombaton, dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem megbízott rektora, valamint Magyarország két legeredményesebb leány utánpótlás edzője, a csapataikkal számtalan országos bajnoki címet szerzett, rengeteg válogatott játékost nevelt házaspár, Tursics Sándor és Tursicsné Iván Krisztina, akik a budapesti Csata DSE munkáját irányítják.

A két, jelenleg is eredményesen dolgozó edző közül Tursics Sándor előbb szakmai előadást, majd bemutató edzést tartott a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium tornacsarnokában a meghívott több mint húsz edzőnek, akik nemcsak Miskolcról, hanem a megye többi járásközpontjából érkezetek, Ózdról, Cigándról, Sárospatakról, Mezőcsátról, Sátoraljaújhelyről, Szikszóról, Tiszaújvárosból és Szerencsről.

Képzésről, rendszerről

A közös ebéd után a továbbképzésen az egykori edző, ex-szövetségi kapitány, és a sportágat irányító hazai szövetség korábbi főtitkárának, a nemrégiben ismét egyetemi rangot kapott felsőfokú testnevelési intézményt megbízott rektorként vezető dr. Sterbenz Tamás a szakmai képzésekről, annak átalakulásban lévő rendszeréről tartott előadást, majd ezt követően kötetlen beszélgetés formájában a több mint 300 leány kosárlabdázót foglalkoztató edzők is szóhoz juthattak, kérdezhettek, gyarapíthatták tudásukat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!