Sport

2014.08.19. 09:37

Ózdi FC: Csikócsapattal jutnának vissza a megye elitjébe

Az Ózdi Football Clubnál a fiataloknak szavaztak bizalmat, az első győzelmet máris megszerezték.

Az Ózdi Football Clubnál a fiataloknak szavaztak bizalmat, az első győzelmet máris megszerezték.Az ózdi labdarúgás hányattatott évei alatt sokszor emlegettek új időszámítást. A mostani is ilyen. A csapat az NB III-as kiesés után a megyei I. osztályban sem tudta megvetni a lábát, így a mögöttünk hagyott hétvégén már megye II-es mérkőzést rendeztek a 20 ezer néző befogadására alkalmas stadionban. Az Északi csoport nyitó fordulójában az Ózdi FC csikócsapata a Szalonnát látta vendégül. A fekete-fehérek a találkozón rendkívül hullámzó teljesítmény nyújtottak, de végül 4-2-es győzelemmel nyitották az új bajnokságot.

Az előző idény végén azok a labdarúgók is hátat fordítottak az egyesületnek, akik képtelenek voltak a megye I-es tagságot megőrizni. Az Ózdi FC-nek azonban volt egy tehetséges U17-es korosztálya, akiket most bedobtak a mélyvízbe. Egy fiatal, ambiciózus edző irányítása mellett. Budai Tamás hosszú évekig volt az ózdiak játékosa, most a partvonal mellől igyekszik minél jobb eredményt elérni a szemtelenül fiatal gárdájával.

Becsülettel dolgoznak

- Nagyon sok minden mellettünk szól ebben a bajnokságban, de nyilván vannak dolgok, amiben jelentősen fejlődnünk kell - fogalmazott a Szalonna elleni találkozót követően Budai Tamás. - Olyan munkát végeztünk el az elmúlt hat hétben, ami nem jellemző ebben az osztályban. Fiatalok,, gyorsak, lendületesek vagyunk, de a rutin természetesen még hiányzik a fiúkból. Ezért is tartottam egy kicsit a debütálástól, mert a felnőtt mezőnyt még meg kell szoknia a társaságnak. Bízom benne, hogy néhány forduló elteltével már ezzel sem lesz probléma, és akkor szép sikereket érhetünk el ezzel a garnitúrával.

Az Ózdi FC átlagéletkora 20-21 évre tehető. A felnőtt keretben öt-hat olyan játékos található, aki már átlépte ezt a korhatárt, a többiek még el sem érték a huszadik életévüket. A jövő mindenképpen az övék, de kérdés, hogy a jelenben a rutintalan együttes mire lehet képes az Északi csoportban.

Megszokni a felnőtt légkört

- Néhány mérkőzést még le kell játszanunk, hogy felmérjük saját magunkat és a többi csapat erejét - folytatta Budai Tamás. - Nem lehetünk és nem is vagyunk elbizakodottak, de abban bízom, hogy az élmezőnyben lesz a helyünk. Játékosként ebben az osztályban is szerepeltem, és azt tapasztaltam, hogy kemény hétközi munkával és jó erőnléttel már sikereket lehet elérni. Nálunk ez az alap. Most még jelentős drukkot éreztem a fiúkban, ami jelentősen kihatott a teljesítményünkre, de remélem, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Hazai pályán valamennyi mérkőzésen győzelmi reményekkel lépünk pályára, de idegenben is szeretnénk meghatározó csapattá válni. A megye II-ben nyilván ez lesz a nehezebb, mert a fiataloknak alkalmazkodni kell a körülményekhez, és adott esetben a nyomást is ki kell bírni. Összességében tehát optimista vagyok a nyitány után is, bár az első győzelmet a vártnál nehezebben és gyengébb játékkal szereztük meg.

ÉM-ME

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!