Sport

2014.08.17. 12:23

DVTK vs. Kecskemét - A specialista és a sorsa

Vasárnap 20.30-tól hazai pályán a Kecskemét lesz a DVTK ellenfele a labdarúgó NB I 4. fordulójában.

Vasárnap 20.30-tól hazai pályán a Kecskemét lesz a DVTK ellenfele a labdarúgó NB I 4. fordulójában.

A pénteki sajtótájékoztatón Sivic Tomislav vezetőedző, Gosztonyi András és Bognár István középpályások vettek részt, akik előbb a maguk mögött hagyott két találkozóról beszéltek. A tréner így fogalmazott a Haladás felett aratott sikerről: „Tavaly kétszer ikszeltünk velük, most győztünk, úgyhogy már most több pontot vettünk el tőlük. A Vasas elleni kupameccs is jól sikerült... Kötelező volt a továbblépés, pedig már a tizedik mérkőzésünk volt háromnaponta.” Gosztonyi András pozitívumként értékelte a két győzelmet, míg Bognár István szerint a szombathelyiekkel vívott csatától tudnak jobban is játszani, a 3-0 ellenére. „A kupa ezen szakaszában egy esély van, javítási lehetőség nélkül, úgyhogy maximálisan oda kellett tennünk magunkat. Nem forgott veszélyben a továbbjutás” – nyilatkozta a Mezőkövesdről érkezett irányító a szerdai MK-találkozóról.

Veszély mindig van

Ezt követően már a vasárnapi bajnokira fókuszáltak a Diósgyőr képviselői.

– A Kecskeméttel is kétszer döntetleneztünk az előző szezonban... – említette meg Sivic Tomislav. – De a tavalyi más volt... Úgy gondolom, hogy igazi betonbunkert fognak húzni a kapujuk elé, és a kontrákra akarnak majd építeni. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy ezt a felállást minél hamarabb megbontsuk. Muszáj kijönnie a különbségnek…

„Jól kezdett a csapat, mégis miért óvatos, mi az alapja ennek?” – kapta ezt a kérdést a vezetőedző.

– Tavaly a Paks mérkőzés előtti tájékoztatón is szóba került ez, aztán mi lett utána? – válaszolt Sivic Tomislav. – Bár nem szeretném összehasonlítani a két meccset, mert most ki kell mennünk, és meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. Veszély mindig van... Aki azt hiszi, hogy a Kecskemét úgy jön ide, hogy felteszi a kezét és azt mondja, „Rúgjatok, amennyit akartok!”, az téved. Jó lenne, ha ez a stadion egy vár lenne, ahol senkinek nem adunk pontokat.

A Diósgyőrnek az előző évadban kevés olyan összecsapása akadt, amelyeken megszórta az ellenfelét, vagyis mindenképpen öröm, hogy a Haladásnak hármat, a Vasasnak pedig négy gólt „vágtak” a piros-fehérek.

– A szombathelyiek ellen kettő öngól volt... – egészített ki Sivic Tomislav. – Kezd alakulni egy focit játszó csapat, és abban lesz még több találat, ami remélhetőleg tetszeni fog a közönségünknek. Egy éve munkás társaság voltunk, most más a stílusunk, más játékosok is vannak. Ha ezek mellett megmarad a harcosságunk és a fegyelmünk, akkor az szép lesz...

A sajtóbeszélgetésen megjelent futballisták közül Gosztonyi András annyit még megjegyzett: „Jól kezdtük a bajnokságot, három meccsen szereztünk hét pontot, bízom benne, hogy ehhez vasárnap újabb hármat teszünk majd hozzá.” Csapattársa, Bognár István arról értekezett, hogy bár csak négy hete van még Diósgyőrben, de ez nagyon tartalmas volt számára, bízik benne, hogy az összhang időről időre javulni fog.

Griffiths: lemaradva

Szerdán elintéződtek a nemrég érkezett elefántcsontparti csatár, Georges Griffiths papírjai, így a Vasas elleni MK-összecsapáson már ötvenkét percnyi játéklehetőséget kapott:

– Fizikailag le van maradva rendesen a többiektől, ami hetven nap nyaralás után nem is csoda... Ha őt is vissza tudjuk hozni, akkor a csapat egyik erőssége lesz – mondta a csatárról Sivic Tomislav. – Még egy hónap kőkemény munkára van szüksége, hogy utolérje magát, hogy ott legyen, ahol már korábban volt. Ugyanilyen állapotban volt Takács is, de ő is már egyre jobb erőben van. Úgy látszik, az a sorsom, hogy ilyen játékosok kerülnek általában a kezeim közé, én élvezem, a specialistája vagyok, szép feladat valakit felépíteni. A nyáron jöttek közül gyakorlatilag csak Bognár, Okuka és Bori volt kész, a többiek nem.

A vezetőedzőnél arról is érdeklődtünk, vajon várható-e még új ember a keretbe az átigazolási időszak végéig?

– Ebben a témában Árki Gábor sportigazgató az illetékes, én erről már mindent elmondtam, sokszor.

A pénteki Magyar Kupa sorsolást (a Fejér megyei Iváncsa lesz a piros-fehérek ellenfele) így kommentálta a DVTK szakmai munkájának irányítója:

– Minden meccset komolyan veszünk, ezt is. Legutóbb megnyerték a megyei I. osztályt, de utánpótlással nem állnak jól, így nem tudták vállalni az NB III-at. Egy összetartó társaság, volt dunaújvárosi játékosokkal, jól érzik magukat együtt, megvannak a saját céljaik, de nekünk is...

ÉM-MI


[poll id="744"]


Antal vagy Rados

A DVTK-ban Barczi és Elek még mindig sérült, viszont Egerszegi és Debreceni letöltötte egymeccses eltiltását, így ők Sivic Tomislav vezetőedző rendelkezésére állnak. „Ivan Rados törött ujjal védett a legutóbbi két mérkőzésen, viszont mostanra már Antal Botond is helyrejött a sérülése után. Amennyiben gyógyítani kell Ivant, akkor gyógyítani fogjuk a hétvégén...” – jegyezte meg a kapuskérdésről a Diósgyőr mestere.


A várható kezdőcsapat: Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Bori – Gosztonyi, Nikházi, Bognár, Bacsa – Grumic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!