Sport

2014.08.03. 13:57

DVTK szurkolótábor: Több mint 100 millió a csapatra

A leghűségesebb DVTK drukkerek 40 nap alatt több mint kétszázezret költenek a meccsekre.

A leghűségesebb DVTK drukkerek 40 nap alatt több mint kétszázezret költenek a meccsekre.

A múlt hónapban összesen hat tétmérkőzést játszott a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, és azoknak, akik látni akarták a piros-fehérek minden összecsapását, mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, ahonnan jó párat elő kellett húzni a legnagyobb címletű bankjegyekből. Hogy egyénenként pontosan ki mennyit költött, az ugye sok mindentől függ, kezdve azzal, hogy ki melyik meccsre jutott el, hogy milyen árkategóriájú helyre váltott jegyet a DVTK hazai meccsein, hogy hogyan oldotta meg az utazását Debrecenbe, Nyíregyházára, hogy volt-e lehetősége elutazni a határon túlra, és ha igen, ott milyen szállást vett igénybe.

Az Észak-Magyarországnak sikerült beszélni egy olyan drukkerrel, aki a DVTK-nak minden júliusi tétmeccsén jelen volt, de amikor azt kérdeztük tőle, hogy mennyibe „fájt” ez neki, nem tudott pontos összeget mondani.

– Nem számoltam össze. Voltak tartalékaim, és mivel több mint 30 éve járok DVTK-meccsekre, és még nem volt lehetőségem arra, hogy nemzetközi tétmérkőzéseken szurkolhassak a csapatnak, és tulajdonképpen, amióta járok a meccsekre, csak erre vágytam, így egy percig sem volt kérdés, hogy mindegyiken ott kell lennem – mondta Tamás, aki kérte, hogy a vezetéknevét ne írjuk le, majd amikor azt kérdeztük tőle, hogy ha csak az utazást, külföldi országokban egy nap szállást, a meccsbelépőket kellene összeadni, mennyi jönne ki, így válaszolt az Észak-Magyarországnak: – Szerintem kb. 150 ezer forint lenne, de ezt így aligha lehet kiszámolni. Az általam elköltött összegben vannak kedvező tételek, ilyen például a 40 ezer forintos máltai repülőjegy, ami tudom, hogy hihetetlenül olcsónak tűnik azok szemében, akik szintén eljutottak ide, de ezt úgy sikerült összehozni, hogy szinte a sorsolás pillanatában foglaltuk a repülőjegyeket, és ekkor még csak ennyi volt az ára. Később viszont mi is találkoztunk olyanokkal, akik 100 ezerért vették meg a repjegyet ugyanide. Hozzáteszem, a 40 ezer forintos máltai repülőjegyet úgy lehetett megvenni, hogy szerdától szombatig voltunk ott, vagyis három éjszakát töltöttünk el a szigeten, de a szállás nem volt drága, mert heten aludtunk egy apartmanban, amelyet korrekt áron sikerült lefoglalnunk. Egyébként Máltán a meccsre nem kellett belépőjegyet vennem, mert abban a szerencsében volt részem, hogy azokból a bilétákból, amelyet a DVTK tiszteletjegyként kapott, és ezeket nagyvonalúan a klub kint tartózkodó vezetői szétosztottak a drukkerek között, nekem is jutott. De említhetném Lovecset is, ahová hatszemélyes autóval mentünk, vagyis az üzemanyagköltség kedvezőbb volt azokénál, akik mondjuk egy átlagos autóval indultak el, amelyben 4 fő fér el kényelmesen. Bulgáriában viszont a mérleg másik serpenyőjébe azt lehet beletenni, hogy oda nemcsak mentünk, meg jöttünk, hanem a meccs előtti és a meccs utáni éjszakát is ott töltöttük. Remélem Krasznodárba is sikerül eljutnom, ez lesz a leghúzósabb tétel, ezzel együtt biztos, hogy több mint 300 ezer forintba lesz az Európa Ligás kaland, úgy, hogy a kaját és a frissítő italokat nem is számolom, azért, mert enni, inni otthon is kellett volna.

Összességében

Persze nincs mindenki olyan helyzetben mint a nekünk nyilatkozott szurkoló, akinek tartalékai, és nem utolsósorban szabadideje is volt, van arra, hogy ott legyen a DVTK meccsein. Viszont több ezer drukker, valószínűleg valamivel több mint 4000 fő, a júliusi hatból négy meccsén jelen volt a DVTK-nak, és költöttek tisztességgel. Hogy mennyit?

Az Észak-Magyarország a rendelkezésre álló információk alapján összeállította a meccsek látogatásával összefüggésben elköltött forintokat (belépő, utazás, 1 éjszakás szállás + bérlet vásárlás) egyénre bontva, két kategóriában, egy alapáras variációt és egy középárat figyelembe véve. Ez alapján pedig az jött ki, hogy a jövő hét csütörtöki krasznodari túrával bezárólag 228 ezer – 342 ezer forint közötti összeget költhet el az, aki a csapat minden meccsén jelen volt, lesz.

De nemcsak ezt „matekoztuk ki”, hanem azt is, hogy a diósgyőri szurkolótábor összességében mennyit költött el a meccsekre. A számadat meglepően magas: júliusban, vagyis 1 hónap alatt – amikor a bérletvásárlással járó kiadás is sújtotta a drukkereket – több mint 100 millió (!) forintot áldoztak arra a piros-fehér drukkerek, hogy ott lehessenek kedvenceik meccsein.

ÉM-BCS




Szépségdíjas gólok (sajnos többségük a DVTK hálójában), több ezer fanatikus diósgyőri drukker a Nagyerdei Stadionban és persze a nyár slágere, az "Érik a szőlő" sem maradhatott el a Diósgyőri VTK - FK Krasznodar Európa Liga mérkőzésen. Nézze meg Ön is az EL-selejtező odavágójának felvételeit! tovább »

Tovább menetel a DVTK nemzetközi kupában és egyedüli magyar csapatként állva maradt az Európa Ligában. A diósgyőri szurkolókon ezúttal sem múlt semmi: eszméletlen gólöröm, Málta és Bulgária után Magyarországon is "érik a szőlő", a meccs végi ünneplés pedig kimerítette a csendháborítás fogalmát a nyíregyházi éjszakában. Nézze meg a DVTK vs. Litex meccs felvételeit! tovább »

Lovecs - Borsod Online a magyar hírportálok közül egyedüliként Málta után Bulgáriába is elkísérte a DVTK-t az Európa Liga selejtező mérkőzésre. Kollégáink fotókon és videókon örökítették meg a fantasztikus győzelemmel végződő lovecsi kiruccanást. Nézze meg Ön is a Litex Lovech - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit! tovább »

A hazai hírportálok közül egyedül a Borsod Online kísérte el a DVTK-t Máltára, ahol a helyiek ámulattal figyelhették a csodálatos diósgyőri szurkolótábor produkcióját. A piros-fehér fanatikusok slágere ezúttal egy magyar népdal volt. Nézze meg Ön is a Birkirkara FC - Diósgyőri VTK EL-mérkőzés felvételeit! tovább »

Győzelemmel tért vissza 16 évnyi szünet után a nemzetközi kupaküzdelmekbe a Diósgyőri VTK. A Debrecenbe eléutazott több ezer piros-fehér fanatikusok pedig európai hangulatot varázsolt a Nagyerdei Stadionba. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Birkirkara mérkőzés felvételeit! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!