Sport

2014.08.16. 12:45

Aluinvent-DVTK: Feljebb szeretnének lépni a tabellán

Miskolc - A DVTK női kosarasaitól a tavalyitól jobb eredményeket vár el a klub- és a szakvezetés.

Miskolc - A DVTK női kosarasaitól a tavalyitól jobb eredményeket vár el a klub- és a szakvezetés.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott pénteken délelőtt a diósgyőri stadionban Szabó Tamás ügyvezető és Maikel López, az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának spanyol nemzetiségű vezetőedzője.

Látszik a fejlődés

– Új szezon, új izgalmak, egészséges várakozás – ezekkel a szavakkal nyitott az ügyvezető, aki elöljáróban visszatekintett az elmúlt szezonra: – Az Európa Kupában bejutottunk a legjobb tizenhat közé, a magyar bajnokságban megnyertük az alapszakaszt, a rájátszás után viszont „csak” negyedikek lettünk. A gárda munkájában és teljesítményében látszik az előrelépés, az októberben kezdődő idény során pedig tovább kell haladnunk a megkezdett úton. Maikel López világszínvonalú munkát követel lányaitól, erre alapozzuk elvárásainkat: a bajnokságban és a kupában is be kell kerülnünk a döntőbe, míg az Európa Kupában már a legjobb nyolc közé vágyunk.

A piros-fehérek hétfőn kezdik az alapozást a miskolci városi sportcsarnokban. Trénerük napi két, heti tizenegy foglakozást tervez, szeptemberben pedig terveik szerint egymást érik majd felkészülési találkozóik és tornáik, melyek közül várhatóan egy Miskolcra is jut majd. Komoly játékerőt képviselő alakulatokkal csapnak össze, a szlovákiai Iglón, például a kassaiakkal és a moszkvaiakkal meccselnek. A nagyok az október 18-án startoló A-csoportos bajnokságon, a kicsik pedig az amatőr NB I-es (a „régies” neve az NB I/B volt) küzdelemsorozaton vesznek részt.

Mindig jobbat

– Az új szezonban ismét egy lépcsőfokot kell megtennünk felfelé – vette át a szót Maikel López. – Ugyanis a csapatsport már csak ilyen: minden valamire való klub rendre jobbat és többet akar, s a DVTK feltétlenül ebbe a körbe tartozik. A már meglévő fiataljaink mellé olyan játékosokat akarunk igazolni, akikkel valóra válthatjuk céljainkat.

Arra a kérdésre, hogy mikor érkeznek a kiszemeltjeik, az ügyvezető és a vezetőedző kijelentette: majd jönnek és folyamatosan mutatják majd be őket.

A sajtótájékoztatón megjelent Dubei Debóra és Szécsi Orsolya is. Előbbi elmondta, hogy az első négy közé várja a DVTK-t, de valójában minél fényesebb éremre számít, míg az Európa Kupában a legjobb nyolc közé várja önmagukat. Utóbbi megjegyezte, hogy hat esztendő után tért haza Amerikából, most akklimatizálódik és – szavait idézve – ismét nyelvünket tanulja. Társait már ismeri és mivel valamennyien hasonlóan gondolkodnak, izgalmas és színvonalas bajnokság elé néznek.

ÉM-KT


Még csak hét

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának jelenleg hét játékosa van: Czank Tímea, Bálint Réka, Dubei Debóra, Horváth Bettina, Szabó Brigitta, Szabó Petra, Szécsi Orsolya.

Maikel López vezetőedző elmondta, hogy szükségük van az 1-2-es, valamint a 2-3-as posztra egy-egy játékosra, akárcsak az 5-ösre, vagyis centert is „keresnek” – utóbbiból ráadásul kettőt is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!