Sport

2014.07.12. 16:28

Videó: Tetszett az egyérintős foci Sivicnek

Az első felvonáson látottaktól lényegesen jobb teljesítményt nyújtott csütörtökön este idegenben, a máltai Ta’Qali Nemzeti Stadionban a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata a – sorsoláson kiemelt – Birkirkara FC ellen és így magabiztosan, 6-2-es összesítéssel került be az Európa Liga 2. fordulójába.

Az első felvonáson látottaktól lényegesen jobb teljesítményt nyújtott csütörtökön este idegenben, a máltai Ta’Qali Nemzeti Stadionban a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata a – sorsoláson kiemelt – Birkirkara FC ellen és így magabiztosan, 6-2-es összesítéssel került be az Európa Liga 2. fordulójába. A mutatott produkció alapján elégedett lehetett a piros-fehérek vezetőedzője, Sivic Tomislav. Az első, debreceni összecsapáshoz képest a szakvezető módosított egy-két helyen a csapaton és magán a hadrenden is.

– Ne felejtsük el, hogy alapozásban vagyunk, ez látszódott Debrecenben, akkor nem voltunk annyira frissek, most viszont igen – mondta a DVTK szakvezetője. – Tavaly is mindenkit játszattam, aki volt, ezen idén sem fogok változtatni, nagy részben ez volt az oka azoknak a változásoknak, amik történtek, illetve a Birkirkara várható taktikájára is kellett válaszokat adnunk. Vannak még páran, akik nem kaptak lehetőséget, de csak a második tétmérkőzésen vagyunk túl. A játékosok ezeket megértik, mindegyikük maximálisan partner.

Egyérintőkből

A négy, idegenben elért találat dicséretes, szép is akadt köztük…

– Én is úgy látom, hogy egy-kettő kifejezetten gyönyörű volt – csatlakozott ehhez a témakörhöz Sivic Tomislav. – Az otthoni első gólunkat egyérintőből értük el, itt pedig kettő született így, aminek rendkívül örülök, mert ezt a fajta focit szeretem, preferálom. Tudom, tudjuk, hogy ha teszünk valamit, ha dolgozunk, akkor az később ki is jön. Ez történt ezen a visszavágón is.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a vezetőedző mennyire izgult a szünetben, egy-egynél, amikor csak egy gólnyira volt a Birkirkara a hosszabbítástól.

– Harmincöt percig abszolút nyugodt voltam, mert jól futballoztunk, széthúztuk őket, mi járattuk a labdát, ők pedig csak futottak, keresték azt, csak az volt a kérdés, mikor esnek szét – nyilatkozta Sivic Tomislav. – Két olyan embert hagytam ki, akik éppen abban jók, hogy ha beszállnak, igazi frissítést jelentenek. Ez igaz Barczira, Nikházira, de Marjanovicra is. Ez terv volt, teljes mértékben.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!