Sport

2014.07.12. 08:25

Triálos és XCO hétvége Borsodnádasdon

Borsodnádasd - A szombati magyar bajnokság után, vasárnap hegyikerékpáros kupafutamot rendeznek a Mátéhegyi Ökoparkban.

Borsodnádasd - A szombati magyar bajnokság után, vasárnap hegyikerékpáros kupafutamot rendeznek a Mátéhegyi Ökoparkban.

A tavalyi sikeres rendezés után, ebben az esztendőben is Borsodnádasdon rendezik meg a kerékpáros triál szakág magyar bajnokságát. Az előttünk álló hétvégén a Mátéhegyi Ökoparkban találkoznak egymással a versenyzők, hogy a különböző kategóriákban és korcsoportokban egymás között döntsenek a helyezésekről. A nádasdiak az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztak azért, hogy a természet adta lehetőségeket a lehető legjobban kihasználják. A kőből és fából készült fix triál szekciók (akadályok, - a szerk.) nem csak a viadalok lebonyolítására, hanem edzőtáborozásra is jó lehetőséget kínál a jövőben.

Bázissá vált

- A triálosoknak eddig nem volt állandó otthonuk, mostantól viszont Borsodnádasd az lesz – fogalmazott Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke. – A helyiek ugyanis nagyon sokat tettek azért, hogy egy igazi bringás bázist kialakítsanak. Meg kell jegyezni, hogy ezen a hétvégén XCO kupafutam is lesz az ökoparkban, de a későbbekben lehetőségünk lesz downhill versenyek lebonyolítására is. A kapcsolatunk még csak néhány éves, de a nádasdi a legjobb példa arra, hogy a civil összefogásban mekkora erő rejlik.

Az elmúlt napokban az utolsó simításokat végezték el Mátéhegyen, hogy a hét végén valamennyi sportolót rendezett és jó körülmények várják az ökoparkban. A zsúfolt hétvégi program tehát a triálosok magyar bajnokságával kezdődik szombaton, 10 és 17 óra között folyamatos látványosságot kínálnak a kilátogatóknak. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mekkora lesz a mezőny, hiszen a helyszínen is lehet nevezni, ám az nyilvánvaló, hogy a legrangosabb hazai eseményre mindenki fokozottan készül. Tavaly szakadó esőben, irreális körülmények között csatáztak egymással az erdei katlanban, most az előrejelzések nem jósolnak csapadékot, ami az ob színvonalára is jótékony hatással lehet. A triál magyar bajnokság után már megérkeznek a hegyikerékpáros XCO kupafutam résztvevői is, akik a regisztráció és a pályabejárás után, vasárnap csapnak össze egymással Borsodnádasdon.

ÉM-ME

A program:

Július 12. (szombat):Triál magyar bajnokság

10.00, Technikai eligazítás

10.10, Megnyitó

10.15, Start, kezdő, senior, kadét

12.15, Start, elit, junior

17.00, Eredményhirdetés


Július 13. (vasárnap):

III. Borsodnádasd-Decathlon XCO Magyar Kupa

9.00, U9 fiú, leány

9.15, U11, U13 fiú, leány

10.00, Fun férfi, női

10.45, U15, U17 fiú, leány

12.00, Masters férfi, női

14.00, U19, U23, felnőtt férfi és női


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!