Sport

2014.07.02. 20:29

Negyeddöntősök Dubeiék

A Csehországban zajló U17-es leány kosárlabda világbajnokságon Magyarország együttese kedden és szerdán is pályára lépett, Klatovyban.

A Csehországban zajló U17-es leány kosárlabda világbajnokságon Magyarország együttese kedden és szerdán is pályára lépett, Klatovyban.

Kedden, az Észak-Magyarország lapzártája után ért véget a csoportselejtező utolsó meccse, amelynek semmilyen tétje nem volt már a magyar gárda számára, lévén az előző két meccsen előbb Kanadát, majd a házigazda Csehországot is legyőzték hosszabbításban – az Aluinvent-DVTK csapata játékosának, Dubei Debórának a vezérletével –, és ezzel biztossá vált, hogy az első helyen végeznek. Az A-csoport, 3. fordulójában megrendezett meccset ezúttal extra játékidő nélkül hozta a piros-fehér-zöld színeket képviselő csapat: Magyarország – Dél-Korea 73-68 (24-9, 18-8, 19-30, 12-21), Dubei: 5 pont (a magyar együttes alapemberét pihentették, csupán 11 percet játszott).

A magyar U17-es válogatott szerdán már az egyenes kieséses szakaszban játszott meccset, a nyolcaddöntőben a B-csoport 4. helyezettje volt az ellenfele, és ezt az akadályt is sikerrel vette: Magyarország – Egyiptom 100-47 (27-11, 22-10, 27-15, 24-11), Dubei 18 pont (ez volt a harmadik meccs, amelyen a diósgyőri játékos csapata legeredményesebbje volt). A folytatásban, immár a négy közé jutásért Magyarország ellenfele Japán lesz, a találkozót pénteken játsszák, mert csütörtökön szünnap van a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!