Sport

2014.07.04. 14:43

Nagy eredmény Nagytól Trutnovban

A hazai bajnokságon és a különböző nemzetközi viadalokon elért sikerek után a csehországi Európa-bajnokságon is kimagasló eredményt ért el Nagy János.

A hazai bajnokságon és a különböző nemzetközi viadalokon elért sikerek után a csehországi Európa-bajnokságon is kimagasló eredményt ért el Nagy János. Az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület erőemelője Trutnovban sem talált legyőzőre az ifjúságiak -100 kg-os súlycsoportban felhúzásban és abszolútban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott föl.

Az ózdi versenyző fekvenyomásban 175 kg-mal zárt, a guggolást – sérült háttal – 250 kilóval abszolválta, felhúzásban pedig 315 kilót írtak a neve mellé, mint sikeres gyakorlat. Ez a teljesítmény annak ismeretében még értékesebb, hogy egy nappal korábban a kontinens legjobb ifjúsági felhúzójának járó címet is megszerezte.

Kónya Dávid, az egyesület elnöke hozzátette: bízik benne, hogy az önkormányzat és néhány vállalkozó segítségével Nagy János kijuthat a világbajnokságra is, amelyet Floridában rendeznek meg. A mostani formája alapján ugyanis a világ legjobb emelői között is kimagasló eredményt érhet el.

ÉM-ME



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!