Sport

2014.07.25. 20:06

DVTK vs. Litex - "Csak a Diósgyőr" maradt az Európa Ligában

A DVTK kibírta a hajrában rá nehezedő nagy nyomást, és továbbjutott a bolgár Litex Lovecs ellen, következhet a Krasznodar.

A DVTK kibírta a hajrában rá nehezedő nagy nyomást, és továbbjutott a bolgár Litex Lovecs ellen, következhet a Krasznodar.

Ezen a nyáron már a harmadik külföldi ellenfelét várhatja a DVTK futballcsapata a labdarúgó Európa Ligában. Mint ismert, a diósgyőriek kettős győzelemmel jutottak tovább a máltai ezüstérmes Birkirkarán, majd a bolgár Litex Lovecset 3-2-es összesítéssel búcsúztatták Elek Ákosék. Nem mindennapi izgalmak után. Utóbb kiderült, hogy az idegenben szerzett két gól mellett nagy jelentősége volt a visszavágón Gosztonyi értékesített büntetőjének is, valamint Antal Botond bravúrjai is kellettek, hogy a lefújás után a csapat és a közönség egymással ünnepelhessen.

- Egy nagyon nehéz visszavágón vagyunk túl, ahol az volt a legfontosabb, hogy a továbbjutást kiharcoljuk - értékelt a DVTK kapusa. - Szerencsére ez sikerült, bár az utolsó negyed órákban nehéz pillanatokat éltünk át. Többször is hangoztattuk, hogy egy remek ellenféllel kerültünk össze, amit a bolgárok ezen az estén is bizonyítottak. Azt is vártam, hogy sokat foglalkoztatnak majd az ellenfél csatárai, igyekeztem a tudásom legjavát nyújtani. Azt nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ezt a meccset kapott gól nélkül lehozni, ám most az volt a lényeg, hogy a jövő héten is nemzetközi találkozón léphessünk pályára. Ezeken a meccseken ugyanis nagyon sokat tanulhatunk, ilyen ellenfelekre van szükség ahhoz, hogy az egész társaság fejlődjön,, előrelépjen. Személy szerint nekem óriási élmény volt, hogy a közönség ilyen hamar elfogadott Diósgyőrben, természetesen azon leszek, hogy ezt a megelőlegezett bizalmat a jövőben is megháláljam.

Sajnálja a kapott gólokat

Ahogy Antal Botond is említette, a találkozó utolsó negyed órája - hosszabbítással együtt húsz perce - nem mindennapi izgalmakat hozott. Amíg 3-0-s összesített diósgyőri előnnyel telt az idő, különösebben nem kellett aggódni. A Litex azonban az egyenlítő, majd a vezető gól megszerzése után még nagyobb erőt mozgósított annak érdekében, hogy kiharcolja a továbbjutást. A DVTK azonban nagy szívvel, szó szerint kiharcolta ezt a sikert.

- Többen még nem voltunk ilyen helyzetben - magyarázta az összecsapás hajráját Gosztonyi András, a DVTK csütörtöki gólszerzője. - Egy jobb csapat ellen játszottunk, vezettünk három góllal, az ellenfél pedig a hajrához érkezve kétszer is betalált. Lelkileg, fejben ez megfogta a csapatot, a végére felborult az az elképzelés, amelyet addig jól megvalósítottunk. Ekkor már tényleg az volt a lényeg, hogy sikerüljön a tervünket elérni. A bolgárok nem tehettek mást, ebben a helyzetben jönniük kellett. Szerencsére az utolsó rohamaikat sikerült kivédekezni, így a bajnoki rajt mellett az orosz ellenfélre is készülhetünk.

Szűk még a keret

Az Európa Liga harmadik selejtező körében a Krasznodar lesz a Diósgyőr ellenfele. Az oroszok kettős győzelemmel, 9-0-s összesített eredménnyel búcsúztatták az előző körben az észt Sillamae Kalev együttesét. A párharc első felvonását jövő héten csütörtökön, Debrecenben rendezik majd meg.

- Addig van még feladatunk, hiszen vasárnap megkezdődik a magyar bajnokság is, és végre hazai pályán játszhatunk a saját közönségünk támogatásával - reagált az oroszokra vonatkozó kérdésre Elek Ákos, a DVTK csapatkapitánya. - Nagyon örülök, hogy versenyben maradtunk az EL-ben, amely sajnos a többi magyar csapatnak nem sikerült. A továbbiakban tehet ebben a sorozatban mi képviseljük a magyar labdarúgást, ami még nagyobb felelősség. Létszámban és minőségben azonban még nem vagyunk meg. A tavalyi csapatból kilenc játékos eligazolt, és hat érkezett, de a mester akkor is azt mondta, hogy kevesen vagyunk. Most ebből a szempontból tovább szűkültek a lehetőségek, de bízom benne, hogy rövidesen újabb játékosok csatlakoznak hozzánk. Úgy érzem, hogy még minőségben és mennyiségben sem vagyunk meg, ezért ítélem nagy bravúrnak az újabb továbbjutást. Most az a legfontosabb, hogy vasárnap jól mutatkozzunk be a bajnokságban, utána pedig a lehető legjobban felkészüljünk az újabb nemzetközi feladatra. A Krasznodar ellen még nehezebb dolgunk lesz, de a közönségünk támogatásával igyekszünk a lehető legjobban szerepelni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!