Sport

2014.07.08. 15:44

Agresszív futballt szeretne az újvárosiak új trénere

Tiszaújváros - Hétfőn délután elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as gárdája.

Tiszaújváros - Hétfőn délután elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as gárdája.A Tisza-parti együttes új tréner, Bocsi Zoltán vezetésével vágott bele a munkába, aki az öt év után elköszönt Koleszár Györgyöt váltotta a kispadon. A 43 esztendős, A-licences szakember megbízatása – egyelőre – a 2014/2015-ös szezon végéig szól. Bocsi Zoltán neve nem ismeretlen Újvárosban, hiszen korábban, az 1997/1998-as és az 1998/1999-es évadban volt a klub játékosa. A trénert a hétfői foglalkozás előtt Kovács Tamás klubelnök mutatta be az öltözőben, majd egy másfél órás edzés következett, futással, játékkal fűszerezve.

– Szívesen jöttem vissza Tiszaújvárosba, tele emlékekkel, azokból az időkből, amikor még aktív labdarúgóként itt voltam. Annak idején úgy éreztem, hogy befogadott a közeg, a közösség, szerintem most sem lesz másképpen, ezt azért bátorkodom kijelenteni, mert amikor ellenfél edzőjeként beléptem a pályára, mindig köszöntöttek az itteni szurkolók – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Bocsi Zoltán. – Nagyon örültem Kovács Tamás megkeresésének, akivel egykoron csapattársak voltunk, sok időm nem volt a gondolkodásra, hiszen a klubelnök minél hamarabb szerette volna megtalálni a posztra szerinte leginkább alkalmas személyt.

Célirányosan

Bocsi Zoltán eddig két NB III-as csapatot vezényelt: a Felsőtárkányt és a Diósgyőr tartalékot.

– Ahogy múlik az idő, úgy szerez az ember egyre több tapasztalatot, ezt érzem magamon is… De nyilván nem elégszem meg ennyivel, igyekszem tanulni, fejleszteni magam – hangsúlyozta a frissen kinevezett szakvezető, aki elárulta azt is: ezt megelőzően a Mezőkövesd Zsóry FC U17-es alakulatát trenírozta, ám ezt a munkáját bizonyosan nem folytatja, viszont minden valószínűség szerint marad a kövesdi utánpótlásban is, csak más szerepkörben.

Természetesen nem maradhatott ki a „Milyen Tiszaújvárost képzel el?” kérdés sem.

– Ha valaki ismer engem, s látott a pályán, akkor tudja, hogy milyen volt a mentalitásom… Ezt az agresszív stílust szeretném a csapatnál, a csapattal is alkalmazni – folytatta Bocsi Zoltán. – Ezen kívül fontos, hogy játsszuk majd a futballt, amit én nagyon kedvelek, annak ellenére, hogy védő voltam… Az igazolásokkal kapcsolatban vannak még nyitott kérdések, mindez attól is függ majd, hogy a tárgyalások miként zárulnak. Remélem, hamarosan kialakul a végleges keret, az biztos, hogy azért nem fogunk valakit Újvárosba hozni, hogy eggyel többen legyünk, ha valamelyik poszton esetleg lyukasak leszünk, oda megpróbálunk célirányosan igazolni.

Kovács Tamás klubelnök lapunknak elmondta: „A cél továbbra is a stabil bennmaradás kivívása, egy meghatározó középcsapat felépítése.” A tavalyi emberek közül – egyelőre – Molnár Ferenc, Molnár László és Kovács Péter számít biztos maradónak, míg a többiekkel zajlanak az egyeztetések. Viszont távozott az FCT-től Hamar Zsolt, Stefán Tamás, Nagy Csaba, Sápi József, Horváth Szabolcs.

„Vannak próbajátékosaink is, majd elválik, kik felelnek meg az elvárásoknak, illetve kikkel tudunk dűlőre jutni” – tette még ezt is hozzá Kovács Tamás.

Az újvárosiak első felkészülési mérkőzésüket szombaton 10 órától a felsőtárkányiakkal játsszák, majd ezt követően még hat edzőmeccs szerepel a programban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!