Sport

2014.06.04. 19:11

Vaskarddal mennek a csatákba

Év közben váltott autót a ralibajnok Kazár, Szőke kettős: egy Ford Fiesta RRC-vel folytatják az idényt.

Év közben váltott autót a ralibajnok Kazár, Szőke kettős: egy Ford Fiesta RRC-vel folytatják az idényt.Két és fél hónap szünet után, június közepén folytatódik a hazai ralibajnokság. Március végén, a szezonnyitó miskolci viadalon a címvédő Kazár Miklós, Szőke Tamás egységet még egy R5-ös Ford Fiestában láthatták a nézők, de a hosszabb pauza arra is jó volt, hogy a háttérben komoly lépéseket tegyen meg a csapat. Ezen a héten hivatalosan is bejelentették, hogy az idei sorozatból hátralévő öt versenyhétvégén a Maximmun Racing Team párosa egy Ford Fiesta RRC-vel áll oda a rajtvonal mögé.

- Ez az autó egy WRC-nek felel meg, csak kisebb a szűkítője – szögezte le a váltással kapcsolatban Kazár Miklós. – Természetesen nagyon várom már, hogy éles körülmények között is beleülhessek, mert a teszten átélt tapasztalatok nagyon előremutatóak. A tavalyi WRC-s idény után úgy éreztük, hogy az R5-össel is versenyképesek lehetünk, ami így is volt, hiszen győztünk Miskolcon. Az RRC-nek azonban jóval nagyobb a végsebessége, amit a folytatásban szeretnénk kihasználni. Az R5-össel nem biztos, hogy végig versenyben lehetünk volna az elsőségért, így azonban ismét minden adott ahhoz, hogy szép sikereket érjünk el. A folytatásban nem fa, hanem vaskarddal megyünk a csatákba, ami nyilván mindenkit nyugodtabbá tesz. Remélem, már a jövő hét végén, Székesfehérváron jól sikerül a debütálás, amit azért is várok, mert az egyik nap murván, a másikon pedig aszfalton fogunk versenyezni. Ez pedig mindenki számára új kihívást jelent.

Jól jött a pauza

Kazár Miklós navigátora hozzátette: a háttérmunka szempontjából jól jött a hosszabb szünet a bajnokságban, mert így a meglévő és az új partnerek jóvoltából elindíthatták az RRC-s projektet.

- Nagyon sokat dolgoztunk, amíg elértünk ehhez a bejelentéshez – tette hozzá Szőke Tamás. – Bízom benne, hogy megfelelő lesz a technika, amivel jó esélyünk nyílik arra, hogy megvédjük a tavalyi elsőségünket. A teszteken azért tapasztaltuk, hogy ez megint egy új dolog lesz: más futómű, más beállítások, más vezetési stílus. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha az R5-össel megkezdett taktikát átmentjük, és ésszerűen beosztunk mindent, akkor az RRC-vel is sikeresek lehetünk a magyar bajnokságból hátralévő öt versenyen.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!