Sport

2014.06.30. 08:59

DVTK: Kostic ment, Kink érkezhet

Hét távozó és négy érkező eddig a DVTK labdarúgócsapatának nyári áramlata.

Hét távozó és négy érkező eddig a DVTK labdarúgócsapatának nyári áramlata.A csütörtökön 20.30-kor Debrecenben kezdődő, Birkirkara FC elleni Európa Liga-selejtező főpróbájának szánta Sivic Tomislav, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője a büki edzőtábort lezáró szlovák FC Nitra elleni edzőmérkőzést. Ezért nem volt nehéz kitalálni, hogy a szombati csapat vélhetően nagyban hasonlít majd a máltaiak ellenire.

Nem találkozott…

A kezdő tizenegyben, de még a kispadon sem volt ott Nenad Rajic és Zoran Kostic. Előbbi, vagyis a kapus kapcsán már csütörtökön bejelentették a klubnál, amivel amúgy is tisztában voltak a legtöbben, hogy nem hosszabbítják meg a június 30-án lejáró szerződését, míg a középpályás szombatig kapott haladékot arra, hogy elfogadja a DVTK hosszabbítási ajánlatát. A két fél álláspontja azonban nem találkozott, már ami az anyagiakat illeti, ezért hiába ragaszkodott volna Sivic honfitársához, az előző idény egyik legjobb diósgyőri játékosa búcsút int Diósgyőrnek. Kostic mellett nincs már a DVTK-nál Futács, Vadász, Abdouraman, Batioja, Gohér és Rajic sem; többségükről elmondható, hogy különböző periódusokban tavaly meghatározó tagjai voltak a piros-fehér együttesnek. A szigetszentmiklósi csatár Takács Tamást (akit valószínűleg megtartanak) leszámítva, aki egyelőre csak termetében hasonlít Futácsra, újabb játékos az edzőtáborozás hetében nem csatlakozott a DVTK-hoz, így a borsodiak mestere abból főzött, amije van, Bori például Elek társaként védekező középpályást játszott szombaton. Az előző év hajrájában összeállt diósgyőri kezdőből Debreceni nincs tökéletes állapotban, a kupadöntőn megsérült védő egymásnak ellentmondó diagnózisokat kapott az orvosoktól, végül úgy döntött, nem operáltatja meg sérült térdszalagját, más kérdés, hogy hiába választotta a konzervatív gyógymódot, a közös felkészülés kezdete előtti időszakra kiszabott házi feladatát így sem tudta maradéktalanul elvégezni. A jól muzsikáló Elek, Kádár, Kostic középpályából tehát csak egy zenész maradt – Kádár hátra lépett Debreceni helyére –, Sivic edző minőségi választék híján szerkezetet is váltott, a 4-3-3 helyett a Nitra ellen már a 4-2-3-1-es felállást próbálgatta a Diósgyőr. Úgy fest, Okuka érkeztével a csapat nem lesz féloldalas, az ex-kaposvári védő Husichoz hasonlóan sokat segíti a támadásokat, és ami lényeges: védekezésben rendre vissza is ér. Egyébként a szlovák élvonal legutóbbi kiesője ellen a védelem volt a DVTK legstabilabb csapatrésze, kapusposzton kifejezetten kellemes gondokkal küzd Sivic Tomislav, több pozícióra viszont vár még jelentkezőket.

Alakulnak

„Alakulunk, de szükségünk van még belső védőre, támadóra és középpályásra is” – nyomatékosította a tréner a lefújás után, hozzátéve: elégedett az edzőtáborban látottakkal, a játékosok maximálisan elvégezték a kiszabott munkát, most már a frissítésen – no és az igazolásokon – lesz a hangsúly. Az Észak-Magyarország információi szerint a hét elején csatlakozik a diósgyőriekhez a 29 éves szabadon igazolható észt válogatott Tarmo Kink, aki korábban Győrben tette le a névjegyét, játszott az olasz Serie B-ben is, legutóbb pedig Kaposváron. Érkezhet továbbá egy délszláv középső védő is, aki védekező középpályás poszton is bevethető.

Ami pedig a piros-fehérek további programját illeti, vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok, hétfőn este még Diósgyőrben edzenek, a tervek szerint pedig kedden és szerdán már az EL-selejtező hazai helyszínén, a debreceni Nagyerdei stadionban gyakorolnak Elekék, hogy csütörtökön következzék a 2014/2015-ös szezon első tétmeccse a Birkirkarával.

ÉM-FP


A tények

Diósgyőri VTK – FC Nitra 2-0 (0-0)

Bük, 150 néző. Vezette: Szilasi.


Diósgyőri VTK: Rados (Antal, 56.) – Okuka (Marjanovic, 56.), Alves (Debreceni, 56.), Kádár (Szabó B., 76.), Husić (Németh M., 56.) – Elek Á. (Egerszegi, 65.), Bori (Nikházi, 45.) – Gosztonyi (Vági, 56.), Barczi (Eperjesi, 65.), Bacsa (Takács T., 65.) – Grumic (Csirszki, 76.). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

FC Nitra: Stransky – Koval (Katka, 55.), Duben, Kalmokov, Kotrik – Vrbik (Fabry, 70.), Cery (Bartosik, 46.), Boszorad, Smenyl (Oravecz, 60.) – Nagy, Harbulak. Vezetőedző: Michal Hipp.


Gólszerzők: Grumic (1-0) a 49., Nikházi (2-0) a 74. percben.


DVTK: jöttek, mentek

Távozott: Futács Márkó (Mersin Idmanyurdu, Törökország), Vadász Viktor (Újpest FC), Mohamadou Abdouraman (kameruni, ?), Augusto Batioja (ecuadori, ?), Gohér Gergő (?), Zoran Kostic (szerb, ?), Nenad Rajic (szerb, ?).


Érkezett: Antal Botond (Kaposvári RFC), Bori Gábor (MVM-Paks), Németh Milán (Lombard Pápa TFC), Drazen Okuka (szerb, Kaposvári RFC).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!