Sport

2014.05.07. 13:51

Bükki Hegyi Maraton: Az előnevezés időszaka még tart

Miskolc - Június első hétvégéjén a futni és kerékpározni vágyókat várják Miskolcon, a Bükkben.

Miskolc - Június első hétvégéjén a futni és kerékpározni vágyókat várják Miskolcon, a Bükkben.A 22. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalra június 7-én, szombaton Miskolcra várják a sportbarátokat. Másnap, azonos helyszínen a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyt rendezik meg.

A Majális-parkban, a Királyasztal környékén kialakított erdei stadionból a 10, 5 km-es, 300 méteres szintemelkedéssel nehezített körpályán teljesíthetik a választott távot a futók. A pálya talaja 95 százalékban dózer-, illetve erdei út. A házigazda Marathon Club SE tagjai maraton (42,3 km, egyéni és 4 tagú váltó), félmaraton (21 km), kismaraton (10,5 km), illetve újdonságként minimaraton (3,5 km) versenyszámokat írtak ki. Ez utóbbi távot futva és túrázva is teljesíteni lehet.

Fontos információ, hogy az eseményre az elektronikus előnevezés már javában zajlik a www.hegyimaraton.hu honlapon. Pénztárcakímélő, ezáltal szintén fontos információ, hogy a helyszíninél lényegesen kedvezőbb feltételek mellett május 17-ig van lehetőség a jelentkezésre.

MTB-sek

A 3. Maratoni Hétvége második napján, június 8-án, vasárnap – azonos helyszínen – a 3. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros országos rangsoroló versenyre kerül sor, melyről a www.miskolcmaraton.hu honlapon lehet informálódni. A 28 km-es körpályán három egyéni és egy váltó számot írt ki a rendező Freeriderz SC. A szervezők ezúttal is gondolnak a gyermekekre, akik számára a versenyközpontban külön futamokat is kínálnak.

Rajtszámmal, mérsékelt áron

És egy örömhír azok számára, akik a június 7-8-i, miskolci 3. Maratoni Hétvége sporteseményein szeretnének részt venni: a versenyek indulói a borsodi megyeszékhely két létesítményét is jelentős kedvezményekkel látogathatják a fenti két napon. Az együttműködés értelmében Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, mely a Királyasztalnál kijelölt versenyközponttól mindössze 300 méterre található, egységesen – a jelentős kedvezményt biztosító – 450 forintért lehet belépőt váltani. A Miskolctapolcai Barlangfürdőbe 300 db, 30 százalékos kedvezményt kínáló fürdőjegy áll a 3. Maratoni Hétvége résztvevőinek rendelkezésére. A kedvezményes belépőjegyeket mindkét intézményben, mindkét napon a sportversenyek rajtszámainak felmutatása ellenében lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!