Sport

2014.05.11. 19:36

Bringával rajtolt az idei Jabil 3 próba!

Borús idő oda, a hosszú táv fordítójáig szakadó eső ide, csaknem hatszázan pattantak nyeregbe május 11-én, vasárnap a Jabil 3 próba elnevezésű szabadidősport eseménysorozat tiszaújvárosi első felvonásán.

Borús idő oda, a hosszú táv fordítójáig szakadó eső ide, csaknem hatszázan pattantak nyeregbe május 11-én, vasárnap a Jabil 3 próba elnevezésű szabadidősport eseménysorozat tiszaújvárosi első felvonásán.Mint ismeretes az eredeti nyitányt jelentő kerékpáros próbát május 4-re tervezete a rendező TVK-Mali Triatlon Klub, de azt sajnos a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt el kellett halasztani.

Az utóbbi években megszokott helyszínen, a Jabil Circuit Magyarország Kft. Huszár Andor út 1. sz. alatti parkolójában kora reggeltől gyülekeztek a régió jó néhány településéről érkezett sportemberek, akik díjmentesen regisztrálhattak és vehették át próbakönyveiket, melyekben a teljesítésekért járó pontokat gyűjthetik egészen augusztus 8-ig.

Lehmann Tibornak, a TVK-Mali TK elnökének a pályára és a próbára vonatkozó „szolgálati közleménye” után Somogyi Richárd, a névadó cég ügyvezetője üdvözölte a mintegy 600 indulót és az érdeklődőket, családtagokat, majd útjára indította a 45 km-es nagypróbásokat, melynek mezőnyéhez ő is csatlakozott.

Negyedóra elteltével a 15 km-es kispróba résztvevői sorakoztak fel a rajtvonalhoz.

Örvendetes, hogy mindkét csoportban – az esős idő ellenére – szép számban találkozhattunk „újoncokkal”, akik most kapcsolódtak be először a népszerű szabadidősport sorozatba.

Az útvonalakat a Tisza gátján jelölték ki a szervezők, akik munkáját a biztonságos közlekedés érdekében jelentős mértékben segítette a rendőrség és a polgárőrség.

A két hosszabb táv rajtját követően a versenyközpontban az óvodások és kisiskolások ügyességi kerékpáros versenyen bizonyíthatták rátermettségüket.

Bringák és fejvédők ajándékba

A célba érkezés után – a teljesítésért járó egyedi emblémázott kerékpáros fejpánt átvétele után - ezúttal a szokottnál is jobban esett Gulyás-parti „meghívó”: a házigazdák az átázott, átfázott bringásokat vendégül látták egy tányér babgulyásra.

Az ebéd befejeztével kisorsolták a kerékpáros próba külön ajándékait. Egy-egy mountain bike kerékpárt nyert: a Jabil-dolgozók közül Pallagi Anita (Tiszaújváros), és a lakosság „soraiból” Bodnár Lászlóné (Tiszaújváros). Kerékpáros fejvédővel gazdagodott Karsheh Iliász (Nyíregyháza) és Hatvani Szabolcs (Miskolc) a Jabil részéről, illetve Berta Donát (Miskolc) és Polonkai Bence (Polgár) a lakosság táborából.

Folytatás úszással

A Jabil 3Próba folytatását a június 15.-i úszás (400 és 1000 m) jelenti, a Sportcentrum uszodájában. Augusztus 8-án - a Jabil 1/3 Maraton keretében - a futáson lesz a sor, ahol 3,5 és 14 km-t kell teljesíteni. A harmadik, záró próba után a 12 pontot, vagy annál többet ,,gyűjtögetők" próbafüzetét urnákba dobják, majd a tulajdonosok között értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A legalább 15 pontot gyűjtők reménykedhetnek a fődíj elnyerésében, ami a Jabil-dolgozók és a további indulók számára is egy-egy, egyszemélyes utazás az idei, szeptember 26-29. között megrendezendő Berlin Maratonra.

További információ kérhető a TVK-MALI Triatlon Klubban, tel: 49/540-094; e-mail: [email protected], illetve a olvasható a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!