Sport

2014.05.07. 00:00

A reményt adó Elek Ákos visszatérhet

A válogatott labdarúgó csapatba állításának nincs akadálya a Debrecen elleni kupameccsen.

A válogatott labdarúgó csapatba állításának nincs akadálya a Debrecen elleni kupameccsen.A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén, három héttel ezelőtt, Debrecenben, az utolsó perc előtt már három találatnyi különbséggel vezetett a hazai gárda a Diósgyőr ellen, amikor a DVTK válogatott középpályása, Elek Ákos megindult a bal oldalon, és remek egyéni szólóját góllal fejezte be. Ezzel az eredményes akcióval tulajdonképpen egy három méter mély gödörből húzta ki a csapatot a középpályás, így most a Diósgyőr a valóság talaját tapogatva megpróbálhat felállni, hogy valami olyat tehessen, ami a kupapárharcok semmihez sem hasonló szépségét jelentené.

Elek Ákos a DVTK elmúlt két tétmeccsét kihagyta, egy hete az FTC elleni Ligakupa elődöntőn betegség, rosszullét miatt nem tudott játszani, a múlt vasárnapi, Haladás elleni bajnokin pedig sárga lapos eltiltások miatt.

– Szerencsére elég hamar kiderült, hogy a múlt heti gond csak egy apróság volt, valami olyat ehettem, amit nem kellett volna, mivel az orvosi vizsgálatok eredményeként azt tudhattam meg, hogy nem valamilyen vírus kapott el – mondta Elek Ákos. – Mondjuk a Ligakupa meccset emiatt még látni sem láttam, mert éppen akkor kórházban voltam, és csöpögtették belém az infúziót, és ahol ez történt, az a kórházi szoba sem olyan volt, amelyikben éppen lett volna televízió, sportcsatornával... De pénteken már edzettem, és szombaton is, nem is szólva a vasárnapról, mivel akkor eltiltott voltam, és egy külön gyakorláson vehettem részt.


[poll id="651"]


Viszont ez utóbbi napon lejátszott bajnokit, a Haladás elleni 1-1-et már látta a középpályás, aki a következőképpen foglalta össze élményeit:

– Érdekes ez az egész, amikor jól játszunk, akkor nem nyerünk, olyan meccseken meg, amikor nem úgy megy minden, ahogy azt szeretnénk, gondolok itt a Kövesd, a Honvéd, a Kaposvár elleni bajnokikra, akkor küszködve, de megszerezzük a győzelemért járó három pontot. Nem tudom kinek melyik tetszik jobban... Persze tisztában vagyok azzal, hogy az etalon az, hogy játsszunk jól és nyerjünk.

Elek Ákosnak a DVSC elleni párharcról tett nyilatkozata a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n olvasható.


Emlékeztető

Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 4-2 (3-1)Debrecen, 1000 néző. V.: Andó-Szabó (Bozó, Kelemen).


Debreceni VSC-TEVA: Verpecz – Ludánszki, Morozov, Brkovic, Vadnai – Zsidai – Bódi, Szakály P., Ferenczi (René, 73.) – Volas (Kulcsár, 77.), Seydi (Tisza, 57.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK: Rajic – Eperjesi, Debreceni, Kádár, Gohér – Elek Á., Abdouraman (Bacsa, 46.) – Marjanovic, Kostic (Batioja, 65.), Gosztonyi (Nikházi, 65.) – Grumic. Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Gólszerző: Seydi (1-0) a 21., Volas (2-0) a 33., Grumic (2-1) a 36., Bódi (3-1) a 41., Tisza (4-1) a 86., Elek Á. (4-2) a 90. percben.


Kapcsolódó cikkek:

Budapest, 2014. május 6., kedd (MTI) - A gól nélküli döntetlennel zárult első mérkőzés után az Újpest az elődöntő keddi visszavágóján 3-0-ra nyert a vendég MTK ellen, így bejutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába.

Kétgólos hátrányból várja a Diósgyőr a Debrecen elleni kupavisszavágót. A DVTK - DVSC-TEVA meccsről élőben közvetítünk szerdán 18 órától.

Minden idők legrosszabb szögletrúgásának titulálják Gohér Gergő második félidőben elvégzett sarokrúgását. A labda a kamera látószögét is elhagyta, úgy hullott vissza a játéktérre.

Elek Ákos egyéni akciója után maradt még nem remény a visszavágóra.

Debrecen - A DVSC-TEVA vs. DVTK (4-2) Magyar Kupa mérkőzés után a két vezetőedző, Szivics Tomiszláv és Kondás Elemér értékelték a látottakat

Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA gárdája a DVTK csapatát fogadta kedden 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.

A keddi DVSC – DVTK kupaelődöntő a Diósgyőr 243. Magyar Kupa mérkőzése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!