Sport

2014.04.02. 12:47

Gercsákon a riói szemüveg

Miskolc - Törökországban is letette névjegyét Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club kitűnősége.

Miskolc - Törökországban is letette névjegyét Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club kitűnősége.Az Ázsiában lévő, Földközi-tenger partján fekvő Samsun adott otthont a felnőtt cselgáncs Grand Prix-sorozat újabb állomásának. A nagyszabású eseményen negyvenöt ország négyszáz sportolója lépett tatamira.

Huszonkilencen

Gercsák Szabina 63 kilós súlycsoportjában hatalmas mezőny tolongott – kezdte Flórusz János, a Hell MJC elnök-vezetőedzője. – Huszonkilencen mérlegeltek, köztük volt a világranglista első, ötödik, nyolcadik, tizedik és tizenegyedik helyezettje is. Ezért nem raktam semmilyen terhet Szabina vállaira, csak azt kértem tőle, hogy hozza ki magából a maximumot.

A miskolciak elsőéves junior versenyzője a türkmén Sultanova ellen kezdett és nagyon gyorsan wazaarival, majd iponnal nyerte a mérkőzését. Utána már a legjobb nyolc közé jutásért indulhatott csatába a világranglista tizennyolcadik helyezettje, az osztrák Drexler ellen. Gercsák végig irányított és nagyokat dobva diadalmaskodott.

Ezután még nagyobb név, a világranglista 5. helyezettje, a német Trajdos várt Gercsákra. Nagy izgalmak közepette először yukóval vezetett a német lány, majd Szabina a mérkőzés vége előtt húsz másodperccel wazaarit dobott, majd leszorította ellenfelét és ezzel bekerült az elődöntőbe. Itt a marokkói Zouk, aki a tizenhetedik a világranglistán útját állta a miskolci lánynak: az afrikai már két shidoval vezetett, majd Gercsák egy pillanatra kihagyott, így ellenfele iponnal nyert.

Számolni kell vele

– A bronzéremért Hannah Martin volt tanítványom ellenfele – folytatta Flórusz János. – Az amerikai szintén előkelő helyen áll a világranglistán, amelyen jelenleg a tizedik, ennek ellenére iponos vereséggel távozott a tatamiról. Szabina ezzel az eredményével megmutatta, hogy a felnőtt élvonalnak számolni kell majd vele a riói olimpiai kvalifikációs sorozaton.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!