Sport

2014.04.02. 11:15

Ligakupa: SZTK vs. DVTK - Bacsa gólja továbbjutást ért

Szigetszentmiklós - Idegenben nyert és jutott a négy közé a labdarúgó Ligakupában a Diósgyőri VTK csapata.

Szigetszentmiklós - Idegenben nyert és jutott a négy közé a labdarúgó Ligakupában a Diósgyőri VTK csapata.A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján kedden délután a Szigetszentmiklósi TK vendégeként lépett pályára a Diósgyőri VTK együttese. Az első meccsen, Diósgyőrben meglepetésre 2-2-re végeztek a csapatok, és ez az eredmény a másodosztály középcsapatának számító zöld-fehér együttes számára jelentett büszkeséget. Az SZTK kiesni aligha fog a bajnokságból, ahogy feljutni sem igen az NB II-ből, úgyhogy fókuszba tehették a DVTK elleni meccset. A Diósgyőrnek a háromfontos harca közül ez a legkevésbé értékes, de ennek ellenére azért rendes csapattal álltak fel a piros-fehérek. Olyannyira, hogy még Kostic sem kezdett középső védőként, annak ellenére, hogy a meccs előtti napon még erről beszélt a DVTK szakvezetője.

A lelátón

A mérkőzést műfüves pályán rendezték, ami diósgyőri szempontból különlegesnek számított, hiszen ilyen verőfényes április időben még soha nem játszottak műanyag játéktéren a borsodiak. A meccset az egyik kapu mögött helyet foglaló, helyi utánpótláscsapatok tagjaiból álló szektor, ,,SZTK, SZTK" rigmusa vezette fel (természetesen ők nem a régen egészségügyi feladatokat ellátó Szakszervezetek Társadalombiztosítási Központját éltették, hanem a Szigetszentmiklósi TK gárdáját, amelynek szintén ugyanez a mozaikszava). A vendégszektor sem maradt üresen, a több tucat piros-fehér drukker között ott ült, a Diósgyőr háttértulajdonosa, a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás. De nem csak ő figyelt, hanem a Diósgyőr soros ellenfelének, a Budapest Honvédnek a vezetőedzője, az olasz Marco Rossi is, akik szombaton fogadják majd a piros-fehéreket élvonalbeli bajnokin.

A pályán

A játéktéren az első perctől nagy küzdelem folyt, a hazai csapat igyekezett tartani a lépést a vendégekkel. A fehér mezesek voltak jobb helyzetben, a Diósgyőrnek ugyanis gólt kellett szereznie a továbbjutáshoz. A nagy pozícióharcban ez az első játékrész közepén sikerült, de ettől egyik csapat sem esett ki korábbi szerepéből, mindkét gárda fegyelmezetten futballozott, és próbálta a maga javára ,,húzni" a négyzetcentimétereket a pályán. A hazaiak elsősorban középen, a kapuval szembe érkezvén igyekeztek túljutni Radoson, sikertelenül.

A második játékrészben is nagy csata zajlott, és helyzetek is akadtak mindkét oldalon. Az SZTK elsősorban a kapu elé belőtt labdákból fejjel veszélyeztetett, a nagyobb lehetőségek azonban a hazai kapu előtt maradtak ki, Nikházi és Vági is a 16-oson belülről találhatott volna a kapuba. Nem tették, így nyitott maradt a meccs, egészen a végéig, ugyanis a hazai gárda nagy erőket mozgósított az egyenlítő találat megszerzése érdekében. Viszont a vendégek védelme, Kádár vezényletével magabiztosan tartotta magát, és a hajrában (is) mutatott rutinos játékukkal lehozták a meccset kapott gól nélkül. Megérdemelten jutva tovább, hiszen a DVTK végig kontroll alatt tartotta a meccset.

Ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy a Ligakupa elődöntőjében április 22-én és 29-én a Ferencvárosi TC gárdája lesz a DVTK ellenfele.

Jegyzőkönyv:

 

Szigetszentmiklósi TK – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Szigetszentmiklós, 500 néző. V.: Becséri (Viszokai, Berettyán).


Szigetszentmiklósi TK: Sánta – Csikortás, Balogh M., Jakovljevic, Pollák – Vágó – Khous, Barna, Kvekveskiri, Majoros – Takács T. Vezetőedző: Prisztai Viktor.

Diósgyőri VTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Nikházi, Egerszegi – Batioja, Barczi, Bacsa – Grumic. Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Majoros helyett Fekete a 12., Grumic helyett Marjanovic a 46., Egerszegi helyett Kostic az 55., Takács helyett Deutsch a 65., Barczi helyett Szabó B. a 74., Barna helyett Sipos a 78. percben.


Sárga lap: Pollák a 27., Vági a 40., Batioja a 73., Balogh M. a 83., Nikházi a 91., Kveskeskiri a 92. percben.


Gólszerző: Bacsa (0-1) a 22. percben.


Jók: Sánta, Fekete, Kveskeskiri, ill. Kádár, Nikházi, Vági.


Prisztai Viktor: - Először is gratulálok a Diósgyőrnek. Örülök, hogy nagy küzdelemre tudtuk késztetni ellenfelünket. A mai napon hadilábon álltunk a helyzetek értékesítésével, pedig voltak lehetőségeink. Jó Diósgyőrrel találkoztunk, megérdemelten jutott tovább ellenfelünk. Ettől függetlenül picit csalódott vagyok... Viszont meg tudtuk mutatni, hogy vannak értékes játékosaink, tehetséges fiataljaink. Innentől a bajnokságra kell koncentrálunk, ahol szeretnék előre lépni.

Sivic Tomislav: - Kemény mérkőzésre számítottunk, ami az is lett. A műfű ilyenkor nekünk nem fekszik, és emellett ez volt a 10. meccsünk 30 nap alatt, ami 15-16 játékossal sok. Jó volt az ellenfelünk, megmutatták, hogy tudnak futballozni. Ma nagy feladat előtt álltunk, és ezt sikerült megoldani, továbbjutottunk. Türelmesek voltunk játékban, voltak nagy lehetőségeink, párat nem használtunk ki. A Szigetszentmiklósnak további sok sikert kívánok.


Továbbjutott: a Diósgyőri VTK, 3-2-es összesítéssel.


A gól története:

22. perc: Gohér baloldali beadását Batioja fejelte kapura, Sántáról a jobb oldali lécre perdült a játékszer, ahová az elsőként eszmélő Bacsa érkezett, és közvetlen közelről a hálóba pöckölte a labdát, 0-1.


Szigetszentmiklós, Miskolc - A Diósgyőri VTK csapata a hazai döntetlen után a Szigetszentmiklósi TK-Erima otthonában 1-0-ra nyert a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel bejutott a legjobb négy közé. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja a mérkőzésen?

Szigetszentmiklós, Miskolc - A Szigetszentmiklósi TK-Erima vs. Diósgyőri VTK Ligakupa negyeddöntőjének visszavágója után a két vezetőedző, Prisztai Viktor és Sivic Tomislav értékelték a látottakat.

Szigetszentmiklós, Miskolc - A labdarúgó Liga Kupa negyeddöntőjének visszavágójában a Diósgyőri VTK gárdája az Szigetszentmiklósi TK-Erima vendégeként lépett pályára kedden 15:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!