Sport

2014.03.22. 18:41

Sajátos aurájú csarnokban a zöld-fehérek

Veszprémben szerepel vasárnap a miskolci NB I-es női röplabda csapat.

Veszprémben szerepel vasárnap a miskolci NB I-es női röplabda csapat.A 9-12. helyért zajló rájátszásban a 3. fordulót rendezik a hét végén: az Albrecht-MVSC-MVSI a Veszprémi ESC vendége lesz, vasárnap 16 órától. A borsodiak a bajnokság ezen szakaszában tehát már két összecsapást megvívtak, legutóbb, március 8-án hazai környezetben 3:0-ra verték a Palota RSC-t, ezt megelőzően két héttel pedig – ugyancsak a Csokonai úton – hasonló arányban győzték le a Vasi Sport Akadémiát.

– Ezek az eredmények azt mutatják, hogy csapat, a jelenlegi felállásban, saját környezetében bárkire veszélyes – mondta Toma Sándor, a miskolciak edzője, akitől ezután azt kérdeztük, hogy szakmailag jó, vagy kevésbé, hogy csupán kéthetente kell pályára lépniük? – Annyiból jó, hogy az alapszakaszban sűrűn következtek a meccsek, így a játékosoknak lett szusszanásnyi szünetük és ez mindenképpen hasznos. A másik része az, hogy tűzben tartani egy társaságot, fegyelmet fenntartani hosszabb ideig talán nehezebb egy edző számára, mert egy sportoló néha hajlamos a dolgoknak a könnyebbik részét megfogni, de nálunk ezzel nem nagyon volt probléma. Többet tudtunk, tudunk gyakorolni konkrét részeket, hosszabb idő van ezek tökéletesítésére, valamint plusz erő gyűjtésére is.

Hatásos szervákkal

A szakember arra a kérdésre, hogy mire számít Veszprémben, az alábbiakat válaszolta:

– Otthon veszélyesek lehetnek... – jelentette ki Toma Sándor. – Jó nyitásokkal meg lehet őket fogni, valamint a sikerhez vezethet az is, ha az alapjátékunk stabil lesz. Többek között ezzel nyertünk ellenük kétszer is az alapszakaszban, Veszprémben például hatásos szervákkal folyamatosan felőröltük őket. Állóképességben nem vagyunk rosszak, amennyiben fejben tovább bírjuk, mint az ellenfél, akkor rájuk tudjuk kényszeríteni az akaratunkat. Csarnokuknak sajátos aurája van, hiszen nagy felülete mozaiküvegből áll. Elég sok néző ki szokott látogatni a mérkőzéseikre, hangosak is, remélem, hogy ez minket is feldob majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!