Sport

2014.03.19. 12:11

Női kosárlabda MK - Pénteken előrehozott "elődöntők"

Székesfehérvár - A hétvégén a Magyar Kupa országos nyolcas döntőjén vesz részt az Aluinvent-DVTK.

Székesfehérvár - A hétvégén a Magyar Kupa országos nyolcas döntőjén vesz részt az Aluinvent-DVTK.A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét rendezik meg ezen a hét végén Székesfehérvárott, amelyen az Aluinvent-DVTK csapata is érdekelt. A mostani lebonyolítás újszerű, ilyen formában még soha nem rendezték meg a sorozatot, hogy nyolc csapat egy helyszínen küzdjön a helyezésekért. A program érdekessége, extrája az előző évekhez képest azt, hogy a háromnapos torna pénteki nyitányán a négy negyeddöntőt rendezik meg, az ezt követő két napon pedig a korábbi évekhez hasonlóan előbb az elődöntőket, a zárónapon pedig a helyosztókat (aki az első napon kikap, az csomagolhat és utazhat haza).

Kiket?

És, hogy kiket láthat majd a publikum? Öt együttes alapból részese lett a legjobb nyolc mezőnyének, azok, akik a Közép-Európa Ligában rajthoz álltak (Aluinvent-DVTK, Ceglédi EKK, PEAC-Pécs, PINKK Pécsi 424, Uniqa Euroleasing Sopron), valamint a selejtezőt játszott négy csapat (Atomerőmű KSC Szekszárd, MKB Euroleasing Vasas, MTK-Budapest, Zalaegerszegi TE NKK) közül a legjobb három (a Vasas lett a negyedik, a Hat Agro-Uni Győr pedig a szeptemberi buszbalesete miatt nem vettek részt a sorozatban, így az NB I 10 csapatos mezőnyéből ez a két gárda maradt le az MK országos döntőjéről).

Előrehozott elődöntők

A sorsolás szeszélye folytán a nyolcas mezőny négy legjobbjának tartott csapata közül, akiknek bármelyike alapból esélyes lett volna az éremszerzésre, két gárda már az első napon el fog búcsúzni, mert az egyik negyeddöntőben a Diósgyőr a Sopronnal, a másikban a PEAC-Pécs a PINKK Pécs 424-gyel csap össze. Vagyis az NB I-ben alsóházinak számító együttesek közül kettő biztosan éremért fog játszani, és mivel várhatóan a szombati elődöntőben egyikük sem fogja tudni útját állni az erős ágról érkezett gárdának, így valaki közülük bronzérmes lesz. Vagyis a Sopron – Diósgyőr és PEAC – PINKK negyeddöntők tulajdonképpen előre hozott elődöntőknek számítanak, és ezekben a csatákban a csapatok tulajdonképpen a döntőbe jutásért is küzdenek, hiszen – ha csak valami órási csoda nem történik – akkor ennek a két párharcnak a győztese fog összecsapni a fináléban.

Abban a döntőben, amelynek az időpontját a korábban tervezettől elérőbb hozták. Ezzel pedig esélytelenné vált, hogy azok a diósgyőri szurkolók, akik a DVTK vasárnapi, Újpest elleni idegenbeli NB I-es labdarúgó meccsére mennek, és érdekelte volna őket a fehérvári kupadöntő, (amennyiben a piros-fehér kosaras lányoknak sikerül ide bejutniuk) mindkét meccsből kapjanak élményt. Az biztos, hogy élő televíziós közvetítés lesz a DVTK-sok meccseiről, mivel a Digi TV a Diósgyőr negyeddöntőjét, az elődöntőket, és a vasárnapi helyosztókat is sugározza.

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét napijegyek váltásával lehet megtekinteni, ezek egységesen 500 Forintba kerülnek.


Női kosárlabda Magyar Kupa program

Negyeddöntők, március 21. (péntek)

13.00: MTK-Budapest – Atomerőmű KSC Szekszárd (1. mérkőzés)

15.30: PEAC-Pécs – PINKK Pécsi 424 (2. mérkőzés)

17.15: Megnyitó ünnepség

18.00: Zalaegerszegi TE NKK – Ceglédi EKK

20.30: Aluinvent-DVTK – Uniqua Euroleasing Sopron


Elődöntők, március 22. (szombat)

17.30: 1. mérkőzés győztese – 2. mérkőzés győztese

20.00: 3. mérkőzés győztese – 4. mérkőzés győztese


Helyosztók, március 23. (vasárnap)

14.15: Bronzmérkőzés

16.45: Döntő


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!