Sport

2014.02.20. 08:05

MEAFC: az NB I/B is terv

Miskolc - A MEAFC kosárlabda szakosztálya elsősorban tárgyi eszközeit bővítené, újítaná meg a TAO-s pénzből.

Miskolc - A MEAFC kosárlabda szakosztálya elsősorban tárgyi eszközeit bővítené, újítaná meg a TAO-s pénzből.A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) 10+1 szakosztálya (amelyek közül a plusz egy, az két olyan atlétát jelent, akiket szakosztály nélkül versenyeztet a klub) közül a kosárlabda is benyújtotta sportágfejlesztési kérelmét az országos szakszövetséghez, és mert tervük kedvező elbírálásban részesült a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által, így 20 677 640 forintnyi TAO-s pénzt gyűjthetnek össze a 2013/14-es idényben.– Három fő részre bontható az elnyert TAO-s kvótánk, úgymint utánpótlás nevelési feladatok ellátására, amelyre 9,1 millió forintot kértünk, versenyeztetésre, amelyre 750 ezer forintot kaptunk és tárgyi eszköz beszerzésre, amelyet 10,8 millió forintnyi TAO-val hagyott jóvá az országos szövetség – sorolta Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke. – A versenyeztetésre szánt keretből 6 csapat részesül, az utánpótlás soron a terembérleti díjak, utazási költségek, sporteszközök és sportfelszerelések beszerzése, valamint más, egyebek mellett a programban résztvevő sportszakemberek díjazása szerepel. A legnagyobb tétel viszont a tárgyi eszköz beruházás, amelynek két fő eleme van. Az egyik az új kosárlabda palánkok beszerzése, illetve a régiekhez a megfelelő minőségű kiegészítők, gondolok itt például új gyűrűk és kosarak megvételére. Ez a fejlesztés összhangban van azon tervünkkel, amely szerint 2017-ben férfi és női kosárlabda egyetemi Európa-bajnokságot kívánunk rendezni Miskolcon, ahol a Miskolci Egyetem campusa, sportcsarnoka központi szerepet kapna. A tárgyi eszközök közül a legnagyobb tétel, amire TAO-s kvótát kértünk és kaptunk, az egy 9 fős mikrobusz beszerzése. Ugyanis a kosárlabda szakosztály számára az egyik legnagyobb tétel minden évben az utazásokkal kapcsolatos kiadásokat jelenti, ezt szeretnénk jelentősen csökkenteni. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy az erre előirányzott tételből nem egy új, hanem két használt kisbuszt vásárolnánk, ugyanis két ilyen járművel a 10-15 fős csapataink gond nélkül eljuthatnának az idegenbeli mérkőzéseikre. Úgyhogy lehet, hogy ebben a témában átcsoportosításra kerül sor a közeljövőben, ha így lesz, akkor a cardio és erősítő gépek beszerzése visszafogottabb mértékben valósul meg.

Nem áll rosszul

A MEAFC a TAO-s pénzek összegyűjtése terén – Rakaczki Zoltán elmondása szerint – nem áll rosszul. A sportegyesület a lapunkat kiadó Inform Média Kft.-től is kapott ilyen pénzt, de ezzel együtt sem töltődött fel még teljesen a kvóta.

– 2,5 millió forint hiányzik még, de szerintem a támogatási időszak végére, vagyis június 30-ig ezt is megszerezzük – mondta Rakaczki Zoltán. – A kosárlabda szakosztálynál lépésről lépésre szeretnénk előre haladni, a fejlesztési terveinket a szakmához kívánjunk igazítani. Nem titok, hogy belátható időn belül szeretnénk, ha a MEAFC-nak ismét NB I/B-ben szereplő férfi felnőtt csapata lenne, és a Miskolcon kosárlabdázó tehetséges fiataloknak zökkenőmentes fejlődési útjuk vezethetne ide. Ennek szellemében kívánjuk a jövőbeni, így a 2014/15-ös sportágfejlesztési terveinket is megvalósítani, és úgy érzékeljük, hogy az országos szakszövetség partner az elképzeléseinket illetően.

ÉM-BCS

MEAFC kosárlabda számok, 2013/14

  • TAO-s kvóta: 20 677 640 Ft
  • A programhoz szükséges önrész: 5 734 038 Ft
  • Tervezett program összköltsége: 26 411 678 Ft
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!