Sport

2014.02.26. 10:13

Ligakupa: Mezőkövesd vs. DVTK - Egymás ellen a szomszédvárak

Mezőkövesd, Miskolc - A Ligakupa szerda esti fordulójában főpróbázik megyénk mindkét NB I-es labdarúgó csapata.

Mezőkövesd, Miskolc - A Ligakupa szerda esti fordulójában főpróbázik megyénk mindkét NB I-es labdarúgó csapata.A nyolcaddöntő első felvonása keretében a mezőkövesdi stadionban 18 órától méri össze tudását a Mezőkövesd Zsóry FC és a DVTK együttese.

– Számunkra nagyon jól jön a szerdai derbi – kezdte Véber György, a matyóvárosiak vezetőedzője. – A Ligakupában az a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, melynek segítségével nyílttá tehetjük a visszavágót. Aztán eddig csak egyszer játszottunk füvön, most jön a második fellépésünk, amelyet nyugodtan nevezhetünk főpróbának, tekintettel arra, hogy szombaton este első tavaszi meccsünkön a kecskemétieket látjuk vendégül. Hét hetes felkészülés, valamint tizenhárom találkozó van a lábunkban, de nem szaladunk előre, az előadással csak csütörtökön és pénteken, no meg szombaton foglalkozunk, most a DVTK-ra hegyezzük ki kardjainkat.

A szakvezető, egy kivételtől eltekintve, hetek óta ugyanazokat szerepelteti kezdőként, s ebből arra következtethetünk, hogy valamennyi posztra megtalálta legjobbjait.

– Abszolút így van – közölte a tréner. – Gévay helyett most azért kezd Vermes, mert neki még egyszer sem volt alkalma ebben a pozícióban bizonyítani. Ami pedig a tizenegy, vagy a tizenkét fiút illeti: az a feladatuk, hogy jól teljesítsenek, szállítsák nekünk a pontokat és ha ezt teszik, akkor megtartják pozíciójukat. A csapatba kerülésért egyébként nagy harc folyik nálunk, de még a kispados helyekért is.

Véber György szerint egyébként feldobott hangulatban várják a szerda estét, ugyanis arról értesültek, hogy Diósgyőrből ezer jegyigénylés érkezett hozzájuk, s ha ezt a létszámot másfélszer megfejelik a mezőkövesdiek, akkor annyian lesznek a lelátókon, mint egy NB I-es találkozón.


[poll id="589"]


,,Halál komolyan" veszik

– Alig vártam, hogy elkezdődjön a szezon és újra tétmeccsek legyenek – jelentette ki elöljáróban Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Ha rajtam múlna, biztosan nem lenne ilyen, több hónapos szünet, maximum karácsonykor és újévkor két-három nap. A játékosok jól dolgoztak az ősszel és jól dolgoztak a felkészülés során is, most elérkezett a pillanat, hogy megmutassuk, mit végeztünk el. Teszünk-e sorrendet a három sorozat, a bajnokság a Magyar Kupa és a Ligakupa között? Szeretnénk egy jó tavaszt csinálni, jó eredményeket hozni, függetlenül attól, hogy éppen melyik típusú összecsapás lesz soron. A legfontosabb az előrelépés, mind játékban, mind a pozíciónkat tekintve. Ebben az évben mit tekintenék ennek? Ha mondjuk a bajnokságban egyet lépnénk a jelenlegi negyedik helyünkről, fel a dobogóra, ez az idén már egyértelműen sikernek számítana, aztán jövőre ki lehetne tűzni akár a bajnoki címet is...

A szakvezetőnek felemlegettük a mezőkövesdiek ellen megvívott őszi bajnoki találkozót, amelyet végül is simán hoztak az Andrássy úton, 5-0-ra.

– A végeredmény lehet, hogy ezt tükrözi, de nem volt az egy sima mérkőzés – folytatta Sivic Tomislav. – El szoktam ismerni, ha ellenfelünk jól játszik, márpedig Véber Gyuri csapata az első húsz percben jól teljesített, akadtak helyzeteik is. Utána összeszedtük magunkat, aztán pedig jött a kiállítás, amit kihasználtunk. Régen volt, kiindulni éppen ezért nem szabad belőle. Ismerem, látom Gyuri munkásságát, azt gondolom, jóban is vagyunk, nem egyszer bebizonyította már, hogy jó edző, az általa vezetett csapat ellen soha, senkinek nem könnyű. Szóval ,,halál komolyan" vesszük ezt a csatát...

Sivic Tomislav örül annak, hogy több száz DVTK-drukker lesz a kövesdi stadionban: ,,Köszönjük a tiszteletet, mi is tiszteljük őket, amit értünk tesznek. Mindkét részről tiszta a számla, nem szabad, hogy csapat tartozzon a szurkolóinak és fordítva..."

A Diósgyőrben Elek nem lesz még kispados sem, szakmai okok miatt.

ÉM-KT,MI


A várható kezdőcsapatok

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vermes, Fótyik – Velicky, Takács P., Bognár I., Melczer – Rajczi, Harsányi.


DVTK: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Husic – Kostic – Nikházi, Barczi, Gosztonyi – Futács, Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!