Sport

2014.01.09. 14:57

Szívesen látnák Kövesden a DVTK-t

Mezőkövesd - Folytatódni fog a mezőkövesdi sporttelep csinosítása, a pénz megvan hozzá.

Mezőkövesd - Folytatódni fog a mezőkövesdi sporttelep csinosítása, a pénz megvan hozzá.A mezőkövesdi stadion építését-szépítését a tervek szerint a tavaszi idény után folytatják. Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már ,,majdnem jogerős" engedéllyel rendelkeznek, s a munkálatokhoz szükséges 220 millió forint is a rendelkezésükre áll. Először megszüntetik a salakos atlétikai pályát, majd a gyepszőnyeget mintegy tíz méterrel nyugati irányba tolják el, ezután pedig hozzálátnak az úgynevezett napos oldali lelátórész felhúzásához. Ennek elkészülte után jön létre az a katlan, amely ötezer néző befogadására lesz alkalmas.

Az ügyvezető igazgató a stadionépítés kapcsán szólt a DVTK csapatáról is. Kijelentette, hogy amennyiben Diósgyőrött az idény közben kezdenének hozzá a stadionfejlesztéshez és a piros-fehérek albérletbe kényszerülnének, akkor szívesen látott vendégek Mezőkövesden. A matyóvárosiak azon az állásponton vannak, hogy ebben az esetben házon belül, azaz a megyében kell megoldást találni. Így a diósgyőriek – és népes szurkolótáboruk – elkerülhetik a debreceni, vagy a nyíregyházi vendégeskedést. Bocsi Anna szerint az ,,árukapcsolást" MLSZ is elfogadná, a szövetség bizonyára partner lenne abban, hogy a két csapat a kezdési időpontokat illetően kitérhessen egymás elől.

ÉM-KT


Mezőkövesd - A napokban az MLSZ-ben járt Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója, aki tavaszi mérkőzéseik kapcsán megjegyezte, hogy csupán a Ferencvárosi TC elleni összecsapásukat helyezték az úgynevezett kiemelt kategóriába.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!