Sport

2014.01.16. 08:08

Aluinvent-DVTK: Nyitott marad-e az égbolt?

Miskolc - Csütörtökön 17.15-től, a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Üniversitesi Istanbul meccset rendeznek.

Miskolc - Csütörtökön 17.15-től, a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – Üniversitesi Istanbul meccset rendeznek.A női kosárlabda FIBA Európa Kupában a nyolcaddöntők első meccseit játsszák a csapatok, a csaták mind a nyolc párharcban két meccsen dőlnek el, kuparendszerű csatákban, vagyis azok jutnak tovább, akik a két összecsapás alapján jobbnak bizonyulnak. Ez alapján a diósgyőri női kosárlabdacsapat, és természetesen török ellenfele számára az első találkozó kérdése az, hogy melyikük tud előnyt szerezni a jövő hét csütörtöki, isztambuli visszavágóra.

Nemzetközi szinten jegyzett

A miskolci meccs előtt nap délelőttjén nem tartott edzést a diósgyőri játékosok számára Maikel López vezetőedző, aki az így keletkezett „szabadidejében" két olyan számítógépet is egyszerre kezelt a klubirodában, amelyekre plusz adathordozók voltak csatlakoztatva.

– Nem, nem sok a két gép, muszáj összehangolni a technikát, alárendelni annak, hogy az ellenfelet megfelelően feltérképezzük, a saját játékunkat kielemezzük, most éppen videózok, videóztam – válaszolta azon kérdésünkre a diósgyőri szakvezető, hogy nincs-e túl sok kütyü az asztalán, majd arra a közbekérdezésünkre, hogy hol tart a feltérképezésben, a következőket mondta: – Úgy tűnik, hogy az Európa Kupában még versenyben lévő csapatok közül, a legtöbb nemzetközi szinten is jegyzett játékossal rendelkezik a török csapat, nagyon erős keretük van, nem öt-hat jó játékosuk van, hanem kilenc-tíz. Ezért azt mondom, ha sikerülne őket legyőzni, a két meccs alapján továbbjutni ellenük, akkor bárki ellen jó esélyünk lenne a folytatásban, vagyis nyitott maradna az égbolt.

Arra a felvetésünkre, hogy bár minden csapatban egyszerre csak 5 játékos lehet a pályán, de ha az ellenfél 5 játékosa posztokra lebontva jobb minőséget mutat, és olyannak tűnik, mint, amelyik biztosan megnyeri az egy-egy elleni párharcokat, akkor az nem ad túl erős reménysugarat, Maikel López így felelt:

– Valóban komoly játékosok találhatók az ellenfél keretében, de nem sebezhetetlenek. Ennek jegyében videóztunk a Kassa meccs után, és szépen, sorban átvettük, hogy melyikük mit játszik, mire képes, és mire nem. Azt is elmondtam a játékosaimnak, hogy ezek csak nevek a török csapatban, az, hogy mire lesznek képesek ellenünk, rajtunk is múlik. Én úgy gondolom, hogy ha a mi játékunkban a csapatszellem fog dominálni, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Ez hozhatja meg a sikert, azzal együtt, ha az egyéni képességeinket a csapat érdekében használják játékosaink.

Egy és háromnegyed

Az Aluinvent-DVTK vezetőedzőjeként Maikel Lópeznek két „referencia" meccse van, a Sopron elleni idegenbeli siker, és a Kassa elleni hazai vereség. Ezzel kapcsolatban megjegyeztük, hogy tulajdonképpen másfél meccsnyi jó teljesítményre volt képes a csapat, ám mielőtt ezzel kapcsolatban kérdezhettünk volna, a spanyol edző a következő megjegyzést tette:

– Nem szépíteni akarom a képet, de szerintem a Kassa elleni meccsen tulajdonképpen csak a harmadik negyed volt olyan, ami messze van attól, amiért dolgozunk, amit elvárunk magunktól. Azóta ötször visszanéztem azt a meccset, és ez alapján azt mondom, hogy csupán az a negyed volt a kritikus, mert a negyedik játékrészben harcos volt a csapat, és más egyéb téren sem maradtunk el ellenfelünktől. De az biztos, hogy a harmadikban a kassaiak ráerősítettek, mi ettől egy picit megrettentünk, nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani. Éppen ezért az elmúlt napokban az volt a feladat, hogy az edzéseken a kassaiak ellen tapasztalt és a törökök ellen várható agresszivitást imitálva készüljünk. Persze az is fontos lesz az Európa Kupa nyolcaddöntőn, hogy a szünet utáni koncentráció is erős legyen...

Százalékosan?

Azt is megkérdeztük Maikel Lópeztől, hogy százalékban kifejezve mennyit esélyt ad a DVTK győzelmére.

– Mielőtt idejöttem Miskolcra, sok szakemberrel beszéltem, köztük az Euroligában szereplő spanyol Rivas csapatának szakvezetőjével, aki ezt mondta: Maikel, szerintem az Istanbul erősebb nálunk, örülök, hogy nem nekünk kell játszanunk ellenük, mert aligha jutnánk túl rajtuk. Én százalékos esélyekről inkább nem beszélek, annyit viszont elmondhatok, hogy töretlenül hiszek abban, hogy sikerülhet győznünk, hogy tudunk itthon nyerni.

ÉM-BCS


Kosárlabda: női Európa Kupa párharcok

A női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntő első mérkőzéseinek párosítása:


MBK Ruzemberok (szlovák) – Dynamo Kurszk (orosz) 60-82

Nantes Reze (francia) – Tarbes GB (francia) 72-54


Ma, 16.30: Chevakata Vologda (orosz) – Mersin Büyüksehir Bld (török)

Ma, 17.00: Tarsus Belediye SK (török) – Basket Landes (francia)

Ma, 17.15: Aluinvent-DVTK (magyar) – Istanbul Üniversitesi (török)

Ma, 17.30: PEAC-Pécs (magyar) – Dynamo Moszkva (orosz)

Ma, 18.00: Horizont Minszk (fehérorosz) – D Ascq Villeneuve (francia)

Ma, 19.00: Norköpping Dolphins (svéd) – Adana Botas (török)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!