Sport

2014.01.27. 07:37

MVSC: Jókor volt jó helyen a bolgár légiós

Budapesten szerepelt vasárnap az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabda csapata.

Budapesten szerepelt vasárnap az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabda csapata.A dobogós helyre hajtó, amerikai és bolgár játékossal erősödött Újpest a minden áron győzni akarás reményében lépett pályára, de a miskolciak is hasonló gondolatokkal érkeztek, az MVSC ugyanis a felsőházban szeretne végezni. A nyitó szett elején inkább a vendégek irányítottak (3-7), remek összjáték és védekezés jellemezte ezt az időszakot náluk. Később magukhoz tértek a lilák: amerikai játékosuk egalizált, de a technikai szünet ismét vendégvezetést hozott. Szajkó szervái után egy elvétett ütést torolt meg a fővárosiak bolgárja, de Sitkey pontos nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, időt is kértek (11-13). Ezután hol az egyik, hol a másik csapat vezetett (18-19), de a hajrában a vendégek többet rontottak.

Nem adták könnyen

A második játékrészben bekezdtek az újpestiek (4-1), a miskolciak nem tudtak mit kezdeni a két légiós bombáival. Ám kiderült, a pályaválasztó sem hibátlan, ennek ellenére a technikai szünet még vezetésüket mutatta (8-5). Szajkó több bravúros mentése is kevés volt, mert védekezésben sokat rontottak a zöld-fehérek (12-7). Egy-egy pont azért összejött, ám a blokkról is rosszul csorogtak le a labdák, így az ÚTE továbbra is vezetett, az összeszedetten, ám a szerencsével hadilábon álló vendégekkel szemben (16-11). Szajkó ütései és adogatásai, no meg az összeállt blokk felhozta az MVSC-t (18-15), de Mischonova leütéseire nem volt ellenszerük...

A harmadik szett is újpesti vezetéssel indult (5-3), a MVSC viszont nem adta könnyen a pontokat, mi több, Kovács E. bombája leütése és két hazai rontás után már előnyben is voltak (6-7). Sitkey is megmutatta ütőerejét, de ezután mintha fáradtak volna és egyre több hibát vétettek a borsodiak (11-8). A dobogóesélyes ezt nem hagyta kihasználatlanul, néha a közönségnek is tetsző hosszú labdamenet végén szereztek egységeket (15-11). Két magas emberét (Kovács, Szajkó), lehozta Toma Sándor, de ez sem segített az egyre magabiztosabb hazaiak ellen. Néhány pont (ezek közül Szabó B. keresztütése még a hazai publikumtól is tapsot kapott) összejött (20-15), ám a végső szó az Újpesté volt.

ÉM-TZ,MI


Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Albrecht-MVSC-MVSI 3:0 (21, 17, 16)

Budapest, 100 néző. V.: Horváth M., Éri.


Újpesti TE: Háfra, Kottlárik, Czina, Ancsin, Mischonova, Humphries. Csere: Hadnagy (liberó), Szabó D. (liberó), Grózer, Horváth, Szűcs, Szabó L., Szabó D. Edző: Nagyné Mátrai Veronika.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Kiss E., Kovács E., Csarkó, Sitkey, Szajkó. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Bertók, Radomszki, Szilvási, Kocsis. Edző: Toma Sándor.


Nagyné Mátrai Veronika: – Úgy gondolom, remek mérkőzést játszottunk a miskolciakkal. Nem tagadom, nem számítottam tőlük ilyen nagy ellenállásra. További sikereket a szimpatikus együttesnek.

Toma Sándor: – Nagyon jól kezdtünk, ám a lilák bolgár idegenlégiósa az adott helyzetekben mindig a hazaiak javára döntötte el a kétes szituációkat. Ebben pedig felőrlődtünk a végére.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!