Sport

2014.01.03. 19:57

B.-A.-Z. megye Év sportolója 2013: továbbra is várjuk a jelöléseket

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online az idén is meghirdette az Év sportolója játékot.Lapunk, az Észak-Magyarország olvasói és a Borsod Online látogatói dönthetnek arról, hogy kik legyenek a 2013-as esztendő legjobb megyebeli sportolói, csapatai, edzője – kétfordulós szavazás útján. A játékot hét kategóriában hirdettük meg: a felnőtteknél a legjobb férfi, női sportolókra és csapatra, utánpótlásvonalon szintén a nemek legjobbjaira (leány, fiú), valamint csapatra lehet szavazni, illetve a legjobb edzőt is keressük.

Játékunk során – amolyan kezdő lépésként – szerkesztőségünk valamennyi kategóriában hat-hat sportolót, csapatot, szakembert jelölt arra a listára, amelyre első körben szavazni lehet. De nem csak rájuk, a szerkesztőségünk által jelölt kategóriánkénti hatokra, ugyanis január 5-én, vasárnap éjfélig bárkinek lehetősége van arra, hogy további jelölteket állítson az interneten, az Észak-Magyarország facebook oldalán (facebook.com/eszakmo) vagy levélben (3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.).

Érkeznek a jelölések

A játékunk meghirdetése óta facebookos oldalunkra írt bejegyzések és a lapunkból kivágott szelvények formájában több jelölést is kaptunk, köztük nem egy olyat, amelyet látszólag feleslegesen küldtek el olvasóink. Látszólag, mert bár annak ellenére, hogy több olyan név listára vételére is érkezett javaslat, akik már eddig is szerepeltek a jelöltek között, ez megerősített minket abban, hogy jól tettük, amikor alapból jelöltnek állítottuk őket.

De azért jöttek szép számmal új jelölések is, január 3-án délig, vagyis 60 órával a jelölési időszak lezárultáig összesen 22 új sportember, illetve sportszervezet felvételére kaptunk kérést, és természetesen ezeket teljesítettük is.

Az új jelöltek

Az utánpótlás lányoknál egy új névvel bővült a kör, a tavaly az évet még a Miskolc VSI úszójaként kezdő, azóta Debrecenbe igazolt Arnóczki Zsófiáéval. Az utánpótlás fiúknál három MVSI-s ,,vizes sportoló”, Kiss Attila és Urszin Csanád úszók, valamint Szemerszki Mihály vízilabdázó szállt be a versenybe. Az utánpótlás csapatok névsora a Miskolci Jégvirág KK Advanced Novice szinkronkorcsolyázóival, az MVSI serdülő fiú vízilabda együttesével és a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola labdarúgócsapatával bővült.

A felnőtt női sportolók közé a Vénusz-DVTK futsal csapatának játékosa, Váradi Cintia került be. A felnőtt férfiak mezőnye a Miskolci Jegesmedvék két jégkorongozójával, Ritó Lászlóval és Láda Balázzsal, az MVSI vízilabdázójával, Török Viktorral, a Diósgyőri VTK labdarúgójával, Bacsa Patrikkal, az autóversenyző Kiss Pál Tamással egészült ki. A felnőtt csapatban két másodosztályú gárda, a férfi vízilabda OB I/B-ben szereplő Pannergy-Miskolc VLC és férfi kosárlabda NB I/B-ben játszó Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK kapott jelöléseket.

A legtöbb javaslat azonban az idén is edzői kategóriában érkezett. A hét új szereplő közül Hutkai Dániel az MVSI utánpótlás úszóinak, Binder Szabolcs, a Pannergy-Miskolc VLC felnőtt férfi vízilabdacsapatának, Sivic Tomislav, a DVTK NB I-es labdarúgó gárdájának, Brunyánszky István, a Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK felnőtt férfi kosarasainak, Láda Péter, a Miskolci Jegesmedvék utánpótlás jégkorong együttesének a trénere, míg Kunkli Tivadar küzdősport, Szabó Viktória pedig fitnesz edzőként kapott jelölést olvasóinktól.

Mivel a jelöltállítás vasárnap éjfélig tart, így még van pár óra arra, hogy olvasóink bővítsék a keretes anyagunkban található listát. Ezzel kapcsolatosan fontos tudnivaló, hogy kizárólag olyanokra fogadunk el jelöléseket, akik 2013-ben valamelyik megyebeli sportszervezet színeiben sportoltak, edzősködtek.

A szavazásról

A jelöltállítás lezárultával a sportemberek, sportszervezetek január 7-én egy szavazólistára kerülnek fel. Ettől a naptól kezdve egy héten át lehet voksolni az első körben, amelynek a tétje az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában hat-hat versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2013. január 14-én (kedden), 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első hat helyén állnak, bejutnak a döntőbe. A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válnak a győztesek, január 15-e és 22-e között (déltől, délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem vesszük figyelembe a fináléban. Az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.

A kategóriák legjobbjait meghívjuk majd az Év sportolója díjátadónkra, ahol a közönségszavazatok alapján a legjobbnak bizonyulókat is díjazzuk – azokkal együtt, akik a lapunk által felkért zsűri voksai alapján a legjobbak lesznek.


Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója 2013 jelöltek

Utánpótlás leány

  • Akik alapból jelöltek voltak: Baglyos Vivien (atlétika), Dubei Debóra (kosárlabda), Egerszegi Alexandra (vívás), Éltető Daniella (küzdősport), Gercsák Szabina (cselgáncs), Köteles Vivien (cselgáncs).
  • Aki pénteken délig jelölést kapott: Arnóczki Zsófia (úszás).
  • Utánpótlás fiú

  • Akik alapból jelöltek voltak: Bartha Ákos (cselgáncs), Juhász Bence (birkózás), Kiss Csaba (atlétika), Koleszár Mátyás (kajak), Lehmann Bence (triatlon), Szilágyi Gergő (karate).
  • Akik pénteken délig jelölést kaptak: Kiss Attila (úszás), Szemerszki Mihály (vízilabda), Urszin Csanád (úszás).
  • Utánpótlás csapat

  • Akik alapból jelöltek voltak: Bodonyi András, Viola Viktor (kenu), Diósgyőri VE (kadet leány párbajtőr csapat), Fráter György Katolikus Gimnázium (leány kosárlabda csapat), Miskolc VSI (serdülő fiú távolugró csapat), Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (fiú röplabda csapat), TVK-Mali TK (utánpótlás 1. korcsoport leány csapat)
  • Akik pénteken délig jelölést kaptak: Andrássy Gyula Szakközépiskola (labdarúgás), Miskolc VSI serdülő (fiú vízilabda), Miskolci Jégvirág KK Advanced Novice (szinkronkorcsolya).
  • Felnőtt női

  • Akik alapból jelöltek voltak: Brittainey Raven (kosárlabda), Kovács Aliz (futsal), Langauer Katinka (bocsa), Nagy Nikoletta (súlyemelés), Szakály Zsuzsanna (triatlon), Váczi Anita (parakajak).
  • Aki pénteken délig jelölést kapott: Váradi Cintia (futsal).
  • Felnőtt férfi

  • Akik alapból jelöltek voltak: Deák-Bárdos Mihály (birkózás), Gohér Gergő (labdarúgás), Kovács Ádám (atlétika), Mészáros László (fekvenyomás), Molnár Péter (kajak), Németh Csaba (atlétika).
  • Akik pénteken délig jelölést kaptak: Felnőtt férfi: Bacsa Patrik (labdarúgás), Kiss Pál Tamás (autósport), Láda Balázs (jégkorong), Ritó László (jégkorong), Török Viktor (vízilabda).
  • Felnőtt csapat

  • Akik alapból jelöltek voltak: Aluinvent-DVTK (női kosárlabda), Diósgyőri VTK (labdarúgás), DVTK-Vénusz (női futsal), Diósgyőri TC (női tájfutó csapat), Kazár Miklós, Szőke Tamás (autósport), Miskolci Jegesmedvék (jégkorong)
  • Akik pénteken délig jelölést kaptak: Pannergy-Miskolc VLC (vízilabda), Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK (férfi kosárlabda).
  • Edző

  • Akik alapból jelöltek voltak: Éltető Péter (küzdősport), Flórusz János (cselgáncs), Juhász Sándor (birkózás), Rajnai Sándor (kajak), Repka Attila (birkózás), Slisz Béla (kenu).
  • Akik pénteken délig jelölést kaptak: Binder Szabolcs (vízilabda), Brunyánszky István (kosárlabda), Hutkai Dániel (úszás), Kunkli Tivadar (küzdősport), Láda Péter (jégkorong), Sivic Tomislav (labdarúgás), Szabó Viktória (fitnesz).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!