Sport

2013.12.12. 12:37

Győzni mennek Érsekújvárra a Jegesmedvék

Csütörtökön este Érsekújváron küzdenek a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozói. 

Csütörtökön este Érsekújváron küzdenek a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongozói. A Macik 18 órától a HC Nové Zámky vendégeként lépnek jégre. A sárga-feketék jó formában vannak, az elmúlt fordulókban rangadókat nyertek, ráadásul törleszteni valójuk is bőven van a szlovákiai együttes otthonában.

– Eddig kétszer jártunk Érsekújvárott és mindkétszer kikaptunk – kezdte Duschek Dávid, a Jegesmedvék kapusa. – Ez harmadszorra nem történhet meg, így állunk a mérkőzéshez. Ellenfelünket jól ismerjük, igyekszünk rájuk kényszeríteni az akaratunkat, én személy szerint 3-1-es sikert várok.

Még edzenek

A miskolciak csütörtökön délelőtt még rövid, átmozgató tréningen vesznek részt, majd esznek „valamit" és dél körül kelnek útra, négy-öt órás buszozás vár rájuk.

– Az utazás közben pihenünk, alszunk, videózunk, zenét hallgatunk, filmet nézünk – folytatta Duschek Dávid. – Ki így, ki úgy tölti el az időt a megérkezésig. Vannak egyéni szokásaink, ezeken nem szoktuznk változtatni. Amikor elfoglaljuk helyünket az öltözőben, akkor előkerül a projektor, ez úgy másfél órával a meccs előtt következik. Ekkor Robert Dever tart videoelemzést és mondja el, hogy kitől és mit vár, ismerteti a taktikát és közli velünk azokat az elképzeléseit, amelyeket minden körülmények között be kell tartanunk.

Az MJJSE portása hétfőn este remekül védett a brassóiak ellen, még a büntetőket is megfogta.

– A vezetőedző általában hol engem, hol Gyenes Dávidot védeti – folytatta Duschek Dávid. – Most azonban úgy beszéltük meg, hogy amennyiben nyerünk, akkor én maradok a háló előtt. Az Érsekújvár ellen itthon nyertünk, megvertük a dunaújvárosi Acélbikákat, majd térdre kényszerítettük a brassóiakat is velem, így újra én léphetek a ketrec elé. Ha diadalmaskodunk, s ebben nagyon bízom, akkor a szombati Winter Classicon is én védhetek majd.

Működtek a reflexei

Arra a kérdésre, hogy minek, vagy kinek köszönheti kiváló teljesítményét, a portás ezt válaszolta:

– Szerencsére így alakult, így alakul. A jégkorong azonban csapatsportág, valamennyiünknek jól kell produkálnunk ahhoz, hogy sorra-rendre nyerjünk. A kapus csak akkor szárnyalhat, ha előtte a védők is hozzák formájukat, aztán a csatárokat segíteniük kell a hátsóknak és így tovább, vég nélkül. Egy kiválóan harmónikázó társaság mindenre képes, s mi ilyenek vagyunk. Ami pedig a szétlövés során általan hárított büntetőket illeti: a felém korcsolyázó játékost és az általa „cipelt" korongot is nézem, s néha minden összejön, olykor pedig semmi nem úgy alakul, ahogyan akarom. A Brassóval szemben szerencsém volt: működtek a reflexeim, meg az ütőm is a segítségemre sietett – szintén így legyen Érsekújvárott.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!