Sport

2013.12.13. 00:09

Európa Kupa: Az Istanbul Universitesi csapata ellen nyolcaddöntőzik a DVTK

A női kosárlabda Európa Kupában a legjobb 16 közé jutott diósgyőri együttes török ellenfelet kapott.

A női kosárlabda Európa Kupában a legjobb 16 közé jutott diósgyőri együttes török ellenfelet kapott.Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata az Európa Kupa csoportselejtezőjének utolsó, 6. fordulójában ugyan kikapott Németországban, Wasserburgban, 57-54-re, de ettől függetlenül az E-csoport második helyén végzett, így a legjobb 16 közé jutott. Az Európa Kupa hét csoportjának első és második helyezett csapatai mellett a két legjobb csoportharmadik is továbbjutott, a B-csoportból az orosz Chevakata Vologda, és az F-csoportból, a magyar PEAC-Pécs.

Az Európa Kupa nyolcaddöntője előtt nincs sorsolás, a csoportselejtezők során elért eredményeik alapján rangsorolják a csapatokat, és az így kialakult sorrendben, az 1. a 16., a 2. a 15., a 3. a 14., a 4. a 13., az 5. a 12., a 6. a 11., a 7. a 10., a 8. a 9. ellen játszik. Mivel ebben a rangsorban a Diósgyőr a 13. lett, így a 4. legjobbal, vagyis a D-csoport győztesével, a török Istanbul Universitesivel került össze. A nyolcaddöntő első meccsét 2014. január 15-én vagy 16-án Miskolcon játsszák, a visszavágóra egy héttel később kerül sor a török fővárosban.

Az is ismertté vált, hogy amennyiben a piros-fehérek továbbjutnak, akkor francia ellenfelet kapnak, ugyanis a Tarbes - Nantes párharc győztese lesz az Istanbul Universitesi - Aluinvent-DVTK nyolcaddöntő nyertesének ellenfele.

Érdekesség, hogy ha a DVTK nyert volna Wasserburgban, akkor a 16 közötti rangsorban az 5. helyen végez, és a svéd Norköpping Dolphins ellen meccselt volna, úgy, hogy a nyolcaddöntő visszavágójának lett volna a pályaválasztója a piros-fehér gárda.

ÉM-BCs


A nyolcaddöntő párosítása:

A női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének párosítása (az elől álló csapatok a január 16-i meccsek pályaválasztói, a visszavágókat egy héttel később, fordított párosításban játsszák):

  • MBK Ruzemberok (szlovák) - Dynamo Kurszk (orosz)
  • Tarsus (török) - Basket Landes (francia)
  • PEAC-Pécs (magyar) - Dynamo Moszkva (orosz)
  • Aluinvent-DVTK (magyar) - Istanbul Universitesi (török)
  • Nantes (francia) - Tarbes (francia)
  • Norköpping (svéd) - Adana (török)
  • Horizont Minszk (fehérorosz) - Villeneuve (francia)
  • Chevakata Vologda (orosz) - Mersin (török)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!