Sport

2013.11.19. 19:59

Az ismerős "gárdedám"

Miskolc - A TSV 1880 Wasserburgot miskolci tartózkodásuk idején egy volt játékosuk kísérgeti, kalauzolja.

Miskolc - A TSV 1880 Wasserburgot miskolci tartózkodásuk idején egy volt játékosuk kísérgeti, kalauzolja.Szokatlan módon, vonatos utazást választva érkezett meg kedden délután Miskolcra, a Tiszai pályaudvarra a diósgyőri női kosárlabdacsapat Európa Kupa ellenfele, a TSV 1880 Wasserburg. A német együttest, a diósgyőri NB I/B-s technikai vezetőből három napra az első csapathoz ,,vezényelt” Csipkó Barbara fogadta. Nem csak azért, mert jól beszél németül, hanem azért is, mert az ellenfél csapatát, annak több játékosát személyesen is ismeri.

– Négy évadot játszottam Németországban 2003-tól 2007-ig, az első kettőt a Saarlouis együttesében az utolsót a Göttingen csapatában, a 2005/06-os idényben viszont a Wasserburg játékosa voltam, és ennek köszönhetően német bajnoki címmel és német kupagyőzelemmel is büszkélkedhetem – mondta Csipkó Barbara, aki arra a kérdésre, hogy figyelemmel kíséri-e azóta a német női kosárlabdát, és hogy mennyit változott azóta az ottani a bajnokság, a következőket válaszolta: – Nagyon sokat. A Göttingen mellett olyan nagy csapatok is eltűntek, mint például a Dorsten, de a Saarlouis is kiesett már azóta egyszer az első osztályból. Az átrendeződéséből talán egyedül a Wasserburg maradt ki, ők az elmúlt tíz évben hét bajnoki címet szereztek, négyszer lettek kupagyőztesek, ennek valószínűleg az a fő oka, hogy a csapat mögött ugyanaz a menedzsment áll, akik az én időmben is ott voltak, amikor még az egykor a DKSK-ban is szerepelt Diana Ciupével együtt játszottunk ott.

Ismerős arcok

Arra a kérdésünkre, hogy találkozik-e majd ismerős arccal a wasserburgiakanál, Csipkó Barbara így felelt:

– Szerintem abból lesz a több... A másodedzővel az amerikai Wanda Guytonnal még együtt játszottunk, ő egyébként oszlopos tagja volt annak a sikercsapatnak, amelyik zsinórban öt egymást követő évben lett bajnok. De a vezetőedzőt, Batsian Wernthalert is ismerem, ő akkoriban a müncheni csapatnál edzősködött, amikor én még kint játszottam. De a játékosok többségét is ismerősöm, a légiósokat leszámítva, hiszen az egyik felükkel együtt játszottam, a többiekkel pedig a pályáról vannak emlékeink egymásról. Örülök, hogy újra találkozhatom velük és hogy egy kis időt ismét velük, a közelükben lehetek, persze nem elfeledve, hogy ők most az ellenfeleink lesznek.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ,,kísérő” besegített-e a DVTK-nak a Wasserburg feltérképezésébe, mint a német csapat egykori játékosa.

– Némi információt, elsősorban sajtóhíreket gyűjtöttem a Wasserburgról – felelte Csipkó Barbara, aki arra a kérdésre, hogy mire számít a meccesen, a következőket válaszolta: – Anne Breitreiner a német válogatott tagja és ezer szállal kötődik a Wasserburghoz, Stina Barnert a német válogatott irányítója, és jó játékos ő is, ahogy a máltai Rebecca Thoresen is az. Őket ismerve, úgy gondolom jó kis pörgős meccs lesz ez a mostani, és egyvalamiben biztos vagyok: nem fogják olcsón adni a bőrüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!