Sport

2013.10.21. 10:00

MVSC: Így még a vereség is szebb

Az Aluprof-TF-Budapest volt az Albrecht vendége a vasárnapi, NB I-es női mérkőzésen.

Az Aluprof-TF-Budapest volt az Albrecht vendége a vasárnapi, NB I-es női mérkőzésen.Kettő-nullával indult a meccs, az első szett, majd kevéssel ezt követően 5-5 lett az állás, az első technikai pihenőnél pedig három ponttal előrébb járt az Aluprof. Szabó B. és Szajkó blokkja megérte a tapsot, de Takács a szélen nagyon aktív volt. Csarkó ugyanezen a helyen hasonlót mutatott be, ott loholt az MVSC ellenfele nyakán (8-10). Mezőnyben sokat dolgoztak a csapatok, Toma Sándor 9-13-nál viszont úgy érezte, hogy időt kell kérnie. Lelkesebb, szívósabb oldalát mutatta a Vasút, 13-14-hez érve a vendég mester avatkozott közbe. Minden játékelemben jó szintet hoztak a zöld-fehérek, egy elrontott fogadásnál (16-18) azonban a hazai szakvezető adott tanácsokat. Néhány miskolci rontással és Lakatos szerváival haladt a TF, amely, ha nem is könnyen, de előnybe került (19-25).

A második játszma elején is ugyanazzal a harcossággal röplabdázott az MVSC, mint az előző menetben, csak néha a pontosság, a precizitás hiányzott - Sitkey nyitása viszont az volt (4-4). Centerben és szélen érkező fővárosi támadást is hatástalanítottak a miskolci lányok (6-4), nem mellesleg Kovács E. keresztütése is ott landolt, ahol kellett. Vezetett a házigazda (10-6), mi több, látványos, amolyan ,,azért se hagyjuk magunkat" produkciót mutatott be, Gubik János próbálta ébresztgetni lányait (12-8). 15-10-nél Toma Sándor nyomott gombot, gratulálhatott csapatának, miközben megadta a szükséges instrukciókat is. 18-12-nél látótávolságon belül volt az egyenlítés és ugyan hajrázott az Aluprof (21-17, 23-19), az odaadóan küzdő Sivákék egyenlítettek.

Vitte őket a hangulat

A harmadik szettben is állták a sarat Csarkóék (5-4), többször választottak jó megoldásokat, mint a rivális (8-5). A miskolci sánccal sem bírt az Aluprof, amelyben egyébként több magas ember szerepelt, mint a hazaiaknál. 10-10 után került előnybe a fővárosi együttes, a zavart Toma Sándor igyekezett kezelni. Jobban összpontosított az Aluprof, az MVSC-nél becsúszott pár rontás (11-14), oda nem érés a lecsorgó labdához, viszont Kovács E. bombája megérte a látványt (13-16). Vitte a ,,nagyon akarjuk a sikert" hangulat az Albrechtet, jött is a budapesti időkérés (15-16). Szajkóék blokkja aranyat nem, ,,csak" egált ért (17-17), Takács és Kötél meg nem értése mindent elmondott a vendégekről. A szett hajrájában nagy harc zajlott a parketten (22-22, 24-24), amiből a TF jött ki szerencsésebben.

A negyedik felvonás a látogatónak indult jobban (0-7), ahonnan igyekezett visszahozni játékosait Toma Sándor. A meg nem értés jelei mutatkoztak ekkor az MVSC-n, a feladások, a mezőnymunka sem úgy ment, mint azt megelőzően (1-12). A magára találó látogató - amely a tabella élbolyában van - lassan, de biztosan haladt előre, igaz, egy-két szép pont még született a miskolci oldalon is, de tényleg csak annyi (4-16). Kikapott a házigazda, pontot nem szerzett, pedig három játszmában mutatott produkciója miatt arra rászolgált volna.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI - Aluprof-TF-Budapest 1:3 (-19, 19, -25, -8)

Miskolc, 100 néző. V.: Vári, Éva.


Albrecht-MVSC-MVSI: Sivák, Szabó B., Csarkó, Szajkó, Kovács E., Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Oláh, Szilvási, Kiss E., Radomszki. Edző: Toma Sándor.

Aluprof-TF-Budapest: Bleicher, Hornok, Takács, Lakatos, Fritz, Gymes. Csere: Kötél D. (liberó), Lutter, Borsos, Horváth. Edző: Gubik János.


Toma Sándor: - Három szetten keresztül fegyelmezetten, egységesen, méltón játszottunk. Az elveszített harmadik szett teljesen ,,megnyomta" a lányokat és a folytatásban a TF már eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, bízom benne, hogy a folytatásban is tudunk majd így küzdeni.

Gubik János: - Három játszmán keresztül csak szenvedtünk, addig, amíg a Miskolc stabil volt és nem fáradt el, teljesen partiban volt. A végére kicsi kipukkadtak, ez az oka a nagyobb különbségű szettgyőzelemnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!