Sport

2013.10.08. 13:21

DVTK: A Partizan is jött volna, de nincs repülőtér

Miskolc - Pénteken felkészülési mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata.

Miskolc - Pénteken felkészülési mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata.

A válogatott kötelezettségei miatt a hét végén nem rendeznek találkozókat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az NB I-es csapatok a Ligakupában küzdenek szerdán és a jövő hét közepén, de azért akadnak olyan klubok, ahol nem tartják elegendőnek ezen két összecsapást és még felkészülési mérkőzést is szerveznek. Ilyen a Diósgyőr is, amely pénteken 15 órától a szerb első osztályban jelenleg 11. helyen álló szabadkai FK Spartak Zlatibor Vodát fogadja.

– Nagyon komoly meccsek várnak ránk a bajnokságban, vagyis muszáj jó ellenféllel játszani, hogy ritmusban maradjunk. Emiatt kerestünk egy külföldi csapatot – indokolt az Észak-Magyarország megkeresésekor Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, majd hozzátette: – Először a szerb bajnok Partizan Belgráddal vettük fel a kapcsolatot, a klubnál ugyanis több embert is ismerek, például a sportigazgatót, a 45-szörös válogatott Albert Nadot, aki aktív pályafutása során a Real Betisben és az Oviedóban is futballozott. Gyakorlatilag mindenben megegyeztünk, egy problémát nem tudtunk megoldani, mégpedig azt, hogy Belgrádból nem tudnak Miskolcra repülni. Bár Kassát is nézegettük, mint ahol legközelebb repülőtér van, de ott csak másfajta járatokat fogadnak. Szóval nem vállalták a nyolcórás buszozást, felajánlották, hogy menjünk mi oda, de erre a túrára – ami szintén busszal történt volna – mi is nemet mondtunk. Remélem, hogy a szabadkaiakkal egy jó mérkőzést fogunk játszani, sok néző előtt.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!