Sport

2013.09.17. 14:49

Tállya KSE: Csak a hullámhegyet ismerik

Tállya - Öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel éllovas a Tállya KSE megyei I. osztályú labdarúgócsapata.

Tállya - Öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel éllovas a Tállya KSE megyei I. osztályú labdarúgócsapata.A hegyaljaiak évek óta jól teljesítenek a megyei elitben: rendre helyet követelnek maguknak az élbolyban, legutóbb másodikok voltak, most pedig listavezetők.

– Jól kezdtük a bajnokságot, de még nagyon az elején vagyunk – kezdte Pachinger János, a tállyaiak edzője, aki 2010 januárjától irányítja a csapat szakmai munkáját. – Öt forduló nem a világ, végkövetkeztetéseket még nem szabad levonni, ezt mi sem tesszük. Célunk a minél jobb szereplés és lehetőleg a dobogós helyezés kiharcolása. A bajnoki címet meg sem említjük, ehhez a tudáson kívül szerencse is kell, ugyanis a mostani az utóbbi esztendők legerősebb I. osztályú pontvadászata.

Jön a neheze

A tállyaiak az elmúlt hétvégén rangadót nyertek Encsen, ezzel azonban még nem tudták le nehéz mérkőzéseiket.

– Ezután jön a neheze – folytatta a tréner. – Most találkozunk a tavalyi aranyérmes Szikszó-Tomor-Lak együttesével, majd a küzdelmet szintén nagyon jól kezdő Sajóbábonnyal és akkor még nem szabad megfeledkeznünk a Tiszalúcról, a Felsőzsolcáról, a Mádról, a Sátoraljaújhelyről, továbbá az NB III-ból visszaesett Bükkábrányról és Ózdról sem. Most nincs gyenge csapat, sehol, senki ellen nem lehet biztosra menni. A kiegyensúlyozott mezőnyben a mérkőzéseket jobbára nem a tudáskülönbség, hanem a pillanatnyi forma dönti el, ezért szinte megjósolhatatlan, hogy jövő tavasszal melyik alakulat áll majd a dobogó legmagasabb fokára és jut fel az NB III-ba. Utóbbiról csak annyit, hogy a majdani bajnoknak nem lesz könnyű megfelelnie a felére szűkített harmadosztályú mezőny követelményeinek.

A gerinc változatlan

Az edzőtől ezután azt kértük, hogy fedje fel titkaikat, adjon magyarázatot arra, miért kirobbanthatatlanok az élbolyból, mire Pachinger János szerényen így felelt:

– Szorgalmasan dolgozunk, miközben keretünk gyakorlatilag nem változik. Általában mindössze ketten-hárman jönnek hozzánk, vagy mennek el tőlünk, erősségünk az egységünkben keresendő. Egyébként hetente csak kétszer gyakorolhatunk, a munkahelyi elfoglaltságok nem adnak többre lehetőséget. Sok miskolci és környékbeli labdarúgónk van, s foglalkozásainkon általában tizenhatan-tizennyolcan jelennek meg. Rendelkezünk néhány, a magasabb osztályokat is megjárt játékossal, ők a fazonszabászok, akik kétségtelen tudásuk mellett rutinjukkal is sokat segítenek társaiknak. „Mellesleg” minden csapatrészünk átlagon felül teljesít, ennek következtében csak a hullámhegyet ismerjük, a hullámvölgyek elkerülnek minket. Persze semmit nem akarunk elkiabálni, a földön maradunk, elvégre a megyei I. osztály csak a negyedik vonala a magyar labdarúgásnak.

ÉM-KT


Minden adott

Tállyán minden feltétel adott a jó szerepléshez: anyagi-személyi-tárgyi szempontból rendezett körülmények között dolgoznak és „sínre” tették utánpótlás-nevelésüket is. A nyáron felújították öltözőépületüket, pályájukon van világítás, így az őszi-téli hónapokban – amikor már korán sötétedik – ugyanúgy gyakorolhatnak az esti órákban, mint tavasztól a nyár végéig. Mihálszki Norbert klubelnök elmondta, hogy a csaknem kétezres lélekszámú településen szeretik a labdarúgást, hazai meccseiken általában két-háromszázan szurkolnak, így a csapat a helyi szórakoztatóipar részeként is funkcionál.


A megyei I. osztály állása

1. Tállya 5 5 - - 15-4 15

2. Sajóbábony 5 4 - 1 22-10 12

3. Encs 5 3 1 1 16-8 10

4. Szikszó-Tomor-Lak 5 3 - 2 11-9 9

5. Tiszalúc 5 3 - 2 10-11 9

6. Bükkábrány 5 2 2 1 13-8 8

7. Felsőzsolca 5 2 2 1 8-4 8

8. Mád 5 2 1 2 9-9 7

9. Sátoraljaújhely 5 2 1 2 10-11 7

10. Karcsa 5 2 - 3 9-13 6

11. Ózd 5 2 - 3 9-17 6

12. Edelény 5 1 2 2 11-10 5

13. Miskolci VSC 5 1 2 2 5-8 5

14. Bőcs 5 1 - 4 11-16 3

15. Bogács 5 - 2 3 2-10 2

16. Onga 5 - 1 4 8-21 1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!