Sport

2013.09.16. 23:01

Hegedűs duplázott a szakadó esőben

Borsodnádasd - Hosszú távra terveznek a trial szakággal a borsodnádasdi, Mátéhegyi Ökoparkban.

Borsodnádasd - Hosszú távra terveznek a trial szakággal a borsodnádasdi, Mátéhegyi Ökoparkban.Az időjárás egyáltalán nem fogadta kegyeibe az ország legjobb trial bringásait. A Borsodnádasd-PLES-Decathlon OB-re érkező mezőnynek az újonnan épített akadályok mellett, a mérhetetlenül csúszós talajjal is meg kellett küzdeni. Éppen ezért már az nagy szónak számított, ha némelyik szekciót a megengedett öt hibaponton belül sikerült a versenyzőknek teljesíteni. A legnagyobb esélyesnek számító Hegedűs Lászlón is több akadály kifogott, de az elit kategória mindkét számában – 20 és 26 col - sikerült megvédenie az elsőségét. A világranglista hetedik helyén álló trialos ezzel továbbra is a szakág hazai csúcsán maradt.

A bajnok is nehezen boldogult

- A borsodnádasdiak nagyszerű munkát végeztek, viszont ebben az esőben trialozni gyakorlatilag lehetetlen – értékelt a kétszeres magyar bajnok Hegedűs László. – Az időjárás miatt arra kellett figyelni, hogy egy-két pályát legalább a maximális hibapont alatt sikerüljön befejezni. Normál esetben ez nagyon gyenge teljesítménynek számít, de ilyen körülmények között örülök annak is, hogy a három szekción végig tudtam érni. A világkupa sorozatban hetedik helyen állok, nagyon bízom benne, hogy az utolsó futamig ezzel a hazai elsőséggel ezt a pozíciót sikerül megtartani. Úgyhogy most a belgiumi verseny a legfontosabb, ami szeptember végén lesz. Annak viszont kimondottan örülök, hogy a trialosok új otthonra leltek Borsodnádasdon. Nagyon sok lehetőség van ebben az ökoparkban, később edzőtáborokat és rangos nemzetközi versenyeket is lehet itt rendezni.

Megbecsülik a bázist

Így vélekedett Katona Kálmán is. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke támogatta a nádasdi ob rendezését, hiszen ezzel a bringások egy újabb szakága ismerkedhetett meg a mátéhegyi adottságokkal.

- Kiépült az XCO-pálya, elkészültek a trial szekciók, rövidesen egy villanyvilágítással ellátott műfüves futballpálya is helyet kap a parkban. A kiszolgáló egységek már most kulturáltak, tehát jó ütemben fejlődik a nádasdi ökopark – tette hozzá Katona Kálmán. - Nagy előnye, hogy a terület magán kézben van, így sokkal könnyebb az elgondolt terveket megvalósítani. Ráadásul olyan határozott és tettre kész emberek irányítják a mindennapi munkát, ami irigylésre méltó. A magyar kerékpársportnak nagyon fontos ez a bázis, ezért igyekszünk minden segítséget megadni a borsodnádasdiaknak. Remélhetőleg rövid időn belül egy pályázati forrást kihasználva további fejlesztések indulhatnak el, ami az itteni sportéletet tovább lendítheti.

Borsodnádasd polgármestere is elégedett volt a trial ob tapasztalataival. Kormos Krisztián szerint az első lépést megtették, lerakták a szakág alapjait. Jövőre tovább akarják fejleszteni a parkot, újabb magyar bajnokságban, válogatott edzőtáborozásban, később pedig nemzetközi versenyek rendezésében is gondolkodnak.

ÉM-ME


Az I. Borsodnádasd-Ples-Decathlon Trial OB végeredménye

Elit „26”:

  • Hegedűs László (Cegléd),
  • Leskó József (Eger),
  • Végh András (Győr).
  • Elit „20”:

  • Hegedűs László (Cegléd),
  • Majoros János (Nyíregyháza),
  • Horgos Máté Balázs (Székesfehérvár).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!