Sport

2013.09.03. 18:09

Futácssal erősödő Diósgyőr

Hétfőn este tíz óra és éjfél között történtek a ,,nagy dolgok" a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál.

Hétfőn este tíz óra és éjfél között történtek a ,,nagy dolgok" a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál.A nyári átigazolási szezon utolsó perceiben is égtek a telefonvonalak, sisteregtek a számítógépek klaviatúrái, ugyanis menedzserek, klubvezetők tömkelege igyekezett még eladni játékosát a piacon. Nem volt ez másképpen Magyarországon, Diósgyőrben sem: az még hétfőn este kiderült, hogy a korábban szabadlistára tett csatár, L Imam Seydi a szomszédvár Debreceni VSC-TEVA mezében fut ki a pályára a jövőben, a hajdúságiak ugyanis megvették a miskolciaktól a futballistát, és két évre szerződtették. Aztán arra is fény derült, hogy igaznak bizonyultak azok a hírek, melyek arról szóltak, hogy a Diósgyőrben ugyancsak ,,nemkívánatossá" vált Rudolf Gergely a Rába-partján folytatja karrierjét. Ugyanis a 24-szeres magyar válogatott támadó hétfőn előbb közös megegyezéssel felbontotta a közte és a DVTK között tavaly szeptemberben szignált és 2015. június végéig szóló szerződését, nem sokkal később, immár szabadon igazolható labdarúgóként aláírt egy másikat a Győri ETO FC-hez, három évre.

Leicesteri közlés

Ezzel még nem volt vége a diósgyőri tranzakcióknak, hiszen később az is napvilágot látott, ki az a személy, akinek az érkezését – név nélkül ugyan –, de Sivic Tomislav, a DVTK szakvezetője még csütörtökön ,,beharangozta". A borsodiak honlapján ugyan nem jelent meg kedd reggelig hivatalos információ az érkezőről, viszont az angol Championshipben (az ottani második vonalban) szereplő Leicester City még hétfő éjfél előtt közzétette azt a hírt, hogy labdarúgója, Futács Márkó egy évig, 2014. június 30-ig a DVTK-ban szerepel kölcsönben.

Bővülő lehetőségek

Kovács Zoltán, a DVTK sportigazgatója kedd délelőtti megkeresésünkre elmondta, hogy Futács Markóval és a klubjával is aláírták a labdarúgó kölcsönvételéről szóló szerződést, de ezt a nemzetközi labdarúgó szövetség rendszerében – a kluboktól független technikai hiba miatt – nem sikerült az átigazolási időszak lejártáig rögzíteni.

– Márkó korábban ,,képbe került" nálunk, viszont voltak más opciói is – mondta Kovács Zoltán. – Szeretett volna külföldön maradni, viszont rajtunk kívül más itthoni klubok is hívták. Végül minket választott, aminek természetesen örülünk.

Az Észak-Magyarország feltette azt a kérdést a sportigazgatónak, hogy ilyen típusú csatárra gondoltak-e, mikor Sivic Tomislav vezetőedzővel a még lehetséges erősítésről beszéltek?

– Felállítottunk egy prioritási listát – szögezte le a sportigazgató. – A cél az volt, hogy vezetőedzőnknek bővüljenek a variációs lehetőségei. Gyors emberekben jól állunk, Márkó azonban egy magas, erőteljes, technikás futballista és ilyen adottságokkal bíró játékos eddig nem volt a keretünkben. Sok emberrel, Kádárral, Debrecenivel, Takáccsal szerepelt már egy csapatban a korosztályos válogatottban, úgyhogy nem lesz gond a beilleszkedésével. A Leicester korrekt partner volt, egyelőre egy évre kölcsönbe érkezik Márkó, de ebből lehet akár egy hosszabb távú együttműködés is.

Futács a keddi napját utazással töltötte, és az elképzelések szerint szerdán már részt vesz első diósgyőri edzésén. A 196 centiméter magas támadó a 2013/2014-es szezonban eddig egy találkozón lépett pályára, a Leicester City U21-es, Premier League-ban szereplő együttesében, amikor is 5-1-es vereséget szenvedtek a Chelsea hasonló korosztályos gárdájától.


A malőrről

A technikai malőr részleteiről az Észak-Magyarország szerdai számában számolunk be.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!