Sport

2013.08.19. 20:43

Válasz Luquénak a DVTK-tól

"Meglepődve olvastuk José Luque interneten közzé tett üzenetét, amelyben hazugsággal vádolja a DVTK vezetését saját visszavonulása és Francisco Gallardo távozása ügyében." - olvasható a DVTK közleményében.

"Meglepődve olvastuk José Luque interneten közzé tett üzenetét, amelyben hazugsággal vádolja a DVTK vezetését saját visszavonulása és Francisco Gallardo távozása ügyében." - olvasható a DVTK közleményében.Értetlenül állunk az előtt, miért van szükség fölösleges indulatokat kelteni a távolból az – állítása szerint - szeretett és tisztelt klub körül egy olyan ügy felszínen tartásával, ami valójában soha nem is létezett. Ráadásul egy olyan pillanatban, amikor leginkább összefogásra és nem széthúzásra van szükség.

Lássuk a tényeket!

José Luque elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a DVTK sorozatban 14 mérkőzést megnyerve 2011-ben visszajutott az NB I.-be, majd ezt követően egy csodálatos őszi szezon végén az NB I. harmadik helyén állt.

A szurkolók mellett klubunk és csapattársai is elismerték játéktudását, ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

Tavasszal azonban ő sem tudta megismételni kimagasló teljesítményét, melynek okára a 2012/2013-as bajnokság kezdete előtt derült fény: hasfalsérvet diagnosztizáltak nála.

Az orvosok műtétet javasoltak, és Luque augusztus végén haza is utazott Spanyolországba megoperáltatni hasfalsérvét. A klub játékoshoz való viszonyát jól jelzi, hogy ezen időszak alatt minimális táppénzét teljes fizetéssé egészítettük ki anélkül, hogy erre bármilyen szerződéses kötelezettségünk lett volna, ez egy gesztus volt a Diósgyőr részéről. Luque október elején tért vissza, de legnagyobb meglepetésre a műtétre nem került sor otthoni tartózkodása idején. Még játszott négy bajnoki mérkőzést és végigcsinálta a tavaszi felkészülést, majd 2013. január végén közölte, hogy a bajnokság végén befejezi pályafutását.

Maga Luque írta, hogy 2012 novemberben és 2013 elején szerette volna meghosszabbítani szerződését. Azt mi tesszük hozzá, hogy ebben az időszakban javában küzdött hasfalsérvével, nem lehetett tudni, az őszi 6 bajnoki után hány újabb mérkőzést kénytelen kihagyni, és amikor pályára lép, akkor mennyiben befolyásolja teljesítményét problémája. És még mindig ott lebegett a műtét lehetősége is. Azaz az év elején még egyáltalán nem lehetett tudni, a 2011-ben kiváló, vagy a 2012-ben mérsékelt teljesítményt nyújtó labdarúgóra lehet a későbbiekben számítani.

Felelős klubvezetőnek ezt és a játékos korát - idén októberben már 36 éves lesz – is mérlegelnie kell egy szerződéshosszabbítás esetén. Végül türelmet kért a DVTK, de hamarabb döntött Luque, aki bejelentette, hogy visszavonul.

Egyetértünk, hogy hazugság, ha bárki is azt állítja, a DVTK konkrét szerződéstervezetet tett csapatkapitányunk elé, mivel ez nem fedi a valóságot. Luque hamarabb hozta meg és közölte a klubvezetéssel döntését mintsem ez megtörténhetett volna, azonban a DVTK részéről soha senki nem is állította ezt.

Maga Luque nem tájékoztatta visszavonulásáról a közvéleményt januártól áprilisig, így a DVTK sem hozhatta nyilvánosságra a tényt, miközben bíztunk benne, megváltoztatja a döntését.

Innentől közismert a történet. Nem változtatta meg elhatározását, mi pedig egy sokáig emlékezetes mérkőzésen adtunk lehetőséget arra, hogy méltóképpen zárja hosszú és sikeres pályafutását.

Üzenetének végén szóba hozza Francisco Gallardo szerződéshosszabbítását is. Luque ekkor már hazájában tartózkodott, feltehetően ezért nem értesült róla, hogy Kovács Zoltán sportigazgató már közel egy hónapja a Diósgyőrért dolgozott, amikor Paco nemet mondott a DVTK legutolsó ajánlatára. Emiatt nem tudhatta azt sem, hogy az új sportigazgató több felkészülési mérkőzésen is látta Gallardo játékát. Az itt látottak és a szakmai stáb véleménye alapján Francisco Gallardo Diósgyőrben lőtt 3 góljához és 1 gólpasszához képest egy nagyon kedvező ajánlatot kapott, amit előbb elfogadott, majd az aláírás előtt az utolsó pillanatban visszautasított.

Részünkről szeretnénk lezárni ezt a témát. A DVTK felajánlja, hogy amennyiben a spanyol játékos beleegyezését adja, a tisztánlátás érdekében nyilvánossá teszi a Francisco Gallardo számára készített szerződéstervezetet és minden, azzal kapcsolatos levélváltást.

A leghatározottabban visszautasítjuk Luque szavait, miszerint hazudtunk volna. Luquéval úgy váltunk el egymástól, hogy „viszontlátásra" és ezt komolyan is gondoltuk. Luque mindig hangoztatta, mennyire fontos számára a DVTK, de sajnálattal látjuk, hogy még fontosabb számára a szurkolók rajongása, amit a vasárnap közé tett üzenettel is próbál életben tartani.

Pedig a Diósgyőrnél semmi sincs előrébb, minden és mindenki más csak utána következik.

Forrás: dvtk.eu


Előzmény:

"A szerződéshosszabbításommal kapcsolatban folyamatosan hazudtak, soha, soha, soha nem ajánlottak új kontraktust, csak azért hangoztatták, hogy megtették ezt, hogy megnyugtassák a szurkolókat. Ennek ellenére hazudtak, hiszen tudták, hogy más klubok érdeklődtek felőlem, mert tudták, becsületes ember vagyok, és azt mondtam, ha eligazolok, az nem magyar csapathoz lesz." - olvasható a DVTK közönségkedvenc spanyol középpályásának a Facebook oldalán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!