Sport

2013.08.25. 18:08

Pápa vs. DVTK - Micsoda (?) győzelem

Miskolc - Megszerezte idei első sikerét a labdarúgó NB I 2013/14-es idényében a DVTK együttese.

Miskolc - Megszerezte idei első sikerét a labdarúgó NB I 2013/14-es idényében a DVTK együttese.Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 5. fordulójában a Lombard Pápa TFC csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese, szombaton délután. A két csapat közül a dunántúliak kezdték jobban az idei szezont, hiszen három győzelemmel és egy döntetlennel várták a piros-fehérek elleni bajnokit. A DVTK-nak is három-eggye volt, azzal a különbséggel, hogy náluk a nagyobb szám a döntetlenek, a kisebb a vereségek számát jelebtette. Vagyis egy veretlen csapat játszott egy nyeretlennel, és ezek a számok nem sok jót ígértek a diósgyőriek számára, függetlenül attól, hogy a Pápa a tavalyi bajnokságban nem tartozott az élcsapatok közé, hiszen NB I-es tagságukat csak az utolsó fordulóban hosszabbították meg, biztosították be, éppen a DVTK vendégeként elért 1-1-es döntetlennel. A számok közül a két csapat egymás elleni statisztikai mutatói viszont a Diósgyőrnek adhattak fogódzót, mert az eddigi öt pápai élvonalbeli bajnokin a piros-fehérek csak egyszer kaptak ki, és egy döntetlen mellett háromszor is nyertek. Ez utóbbi négy meccs jó eredményeihez, és az ezeken született 11 gólhoz Tisza Tibor hatot tett hozzá, vagyis, amikor ő játszott, a Diósgyőr sosem maradt pont nélkül Pápán.

Ahogy most sem. Bár a mostani meccsen a DVTK csapatkapitányi karszalagját ebben az évben másodszor is viselő Tisza ezúttal nem talált be, sőt, nem csak ő nem, hanem csapattársai közül senki sem szerzett gólt, mégis győzelemmel utazhatott haza Pápáról a Diósgyőr. Az a csapat, amelynek kezdő tizeneggye néhány meglepetéssel is szolgált. Kimaradt ugyanis az a Rajic, aki az eddigi négy meccsen védte a DVTK kapuját, helyette Rados kezdett, aki a nyáron kölcsönadásból tért vissza, és akivel kapcsolatban a felkészülés során végig arról volt szó, hogy nem marad Diósgyőrben, kölcsön akarják adni. A védelem összetételét illetően az okozott némi meglepetést, hogy az eltiltott Alves helyére az előző meccsen jobboldali bekket játszó Vadász került be középre. Így lett jobb oldali védő Vági, és így nem került be a kezdőbe Hanek, aki a kispadon kapott helyet. Utóbbihoz hasonlóan Abdouraman is, aki ebben az esztendőben csupán 22 percet játszott az NB I-ben (március 9-én, a Haladás elleni 1-1-es bajnokin), és Pápán a műtétje utáni újrakezdésre várt. További érdekesség a diósgyőri kispaddal kapcsolatban, hogy arra most nem fért rá sem Csirszki, sem az a Gosztonyi, aki a legutóbbi bajnokin csereként már szóhoz jutott.

A pályán

A két csapat viszonylagosan jó első félidőt produkált, a hazaiak és a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, csak gól nem született. Pontosabban olyan találat nem, amelyet a játékvezető érvényesnek ítélt volna. Mert az első játékrész közepén a DVTK kétszer is a gólvonalon túlra küldte a labdát, de a játékvezetői asszisztens mindkétszer lesállást jelzett, emiatt maradt a 0-0, holott az első ilyen kétes, kényes szituációnál a televíziós visszajátszás szerint tévedett a fekete ruhás, Nikházi gólja szabályos körülmények között esett. Előtte, utána az iramra nem lehetett panasz, ezúttal a kánikula sem fékezte a játékosokat, hiszen szitáló esőben, 18 Celsius fokban játszottak a csapatok. A második játékrészben is volt lehetősége mindkét együttesnek a gólszerzésre, talán a legnagyobb helyzetet Takács P. hibázta el, aki az 51. percben a kapussal szemben állva nem találta el jól a labdát, és a jobb kapufa mellé lőtt. A második félidő derekán elkezdtek frissíteni a szakvezetők, a hazaiaknál kényszerű ok (sérülés) miatt kellett megbontani a védelem közepét, és mint kiderült, ez nagyban hozzájárult a végeredmény alakulásához. Ugyanis a Supic helyére beküldött ex-diósgyőri, Nagy Tamás, – aki a DVTK-val kezdte meg a felkészülést, de Sivic edző elküldte őt, – és Szűcs Lajos kapus nagy hibája egy öngólt eredményezett a hajrában, egy olyan meccsen, amely a játék képe alapján döntetlennek tűnt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Diósgyőr, ha némi szerencsével is, de megszerezte az évad első győzelmét, és 2013-ban másodszor nyert NB I-es meccset házon kívül (az idei első, a március 1-jei, az Eger ellen Vácott lejátszott mérkőzés volt a másik). Vagyis a következő meccs, azaz az Újpest FC elleni hazai bajnoki előtt egy csúnya fekete felhőt leradírozott az égről a DVTK.



JEGYZŐKÖNYV

Lombard Pápa TFC – Diósgyőri VTK

0-1 (0-0)

Pápa, 1.000 néző. V.: Erdős (Bozó, Király).


Lombard Pápa TFC: Szűcs L. (5) – Tóth G. (6), Supic (6), Struhar (6), Szabó O. (6) – Maksimovic (6), Rodenbücher (6) – Quintero (4), Griffiths (5), Orosz (5) – Kenesei (5). Vezetőedző: Tóth Bálint.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vági (6), Vadász (6), Kádár (6), Husic (5) – Takács P. (6), Elek (6) – Barczi (5), Kostic (5), Nikházi (5) – Tisza (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Quintero helyett Tóth B. (6) az 54., Nikházi helyett Bacsa (5) a 61., Kenesei helyett Eszlátyi (-) a 67., Supic helyett Nagy T. (-) a 68., Kostic helyett Abdouraman (-) a 78., Tisza helyett Gohér (-) a 91. percben.

Sárga lap: Maksimovic az 1., Kádár a 27., Kostic a 45., Takács P. a 83., Tisza a 90. percben.

Gólszerző: Nagy T., öngól (0-1) a 88. percben.


Edzői nyilatkozatok

Tóth Bálint: – Ma egy egész más csapat lépett pályára, mint az eddigi fordulókban, egy öntelt beképzelt, alul motivált. Az elmúlt meccsektől messze voltunk, hozzáállás kérdése az eredményesség. A félidőben mondtam, hogy kettő lesz nem ide ilyen mentalitással, és egy lett belőle. Meg fogják látni a játékosok, hogy mennyit kell melózni ahhoz, hogy a megfelelő alázattal visszaállítsák maguk mögé a szerencsét.Sivic Tomislav: – A legjobb meccset játszottunk az idén, első félidő tökéletes volt, a két lesnek ítélt gólról nem tudom, hogy az volt-e, de összességében elégedett vagyok. Úgy vélem megérdemeltük ezt a sikert, ezt minden nagyképűség nélkül mondhatom. Ha nekünk nem sikerül, akkor rúgja be a gólt a Pápa. Az biztos, hogy sokat támadtunk, de azért görcsöltünk is. Magas iramú mérkőzés volt, ebben a tempóban még nem vagyunk képesek végig játszani egy meccset, 70 percet már igen. Pozitívum, hogy jó ellenfelet, idegenben győztünk le, és három pontot szereztünk, ami úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér.


A gól története

88. perc: Vági a jobb oldalról ívelte a kapu elé a labdát, Tiszát keresve. A beadásra Szűcs L. kapus és Nagy T. indult, és mivel megzavarták egymást, a játékszer a védő lábára pattant, onnan pedig a gólvonal mögé, öngól, 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!