Sport

2013.08.26. 11:02

Átjáróház volt a védelme a Mezőkövesdnek

Súlyos vereséget szenvedett Újpesten szombaton késő este a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgócsapata.

Súlyos vereséget szenvedett Újpesten szombaton késő este a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgócsapata.A matyóvárosiak az ötödik forduló keretében ismét idegenben szerepeltek és Újpesten esélyük sem volt a pontszerzésre. Pedig jól kezdtek: a mezőnyben ügyesen adogattak, majd kiharcolták a vezetést, volt tartásuk. Ez az idilli állapot egészen a lilák egyenlítő góljáig tartott, utána már „új" mérkőzést játszottak a csapatok. A rajt előtt Véber György azt mondta, hogy a résztapasztalatokat öt-hat forduló eltelte után érdemes összegezni. Nos, lepergett a bajnokság egyhatoda, s ennek alapján úgy tűnik, hogy a sárga-kékek valamennyi csapatrésze változtatásra szorul. Mivel Szalaiék eddig a legtöbb gólt kapták az élvonalban, ezért a vezetőedzőnek valószínűleg be kell avatkoznia hátsó alakzatukba, de középen és elől is ki kell találnia valamit, ugyanis nem tudnak annyi gólt szerezni, mint amennyit összeszednek.

A legfontosabb

Szó sincs arról, hogy meg kell kongatniuk a vészharangot: talán furcsa azt leírni 6-1-es vereségük után, hogy a gárdának van stílusa, de ez megfelel a valóságnak. A kövesdiek technikásak, szépen adogatnak, erővel is bírják, viszont nincs rutinjuk és önbizalmuk, ennek következtében egyelőre nem tudnak lépést tartani a minden „itthoni hájjal" megkent csapatokkal. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy öt találkozójukból négyszer vendégként léptek pályára és csak egyszer élvezték a hazai környezet előnyeit. Az újpesti kiütésbe már csak azért sem szabad belebetegedniük, mert a fürdővárosiaknak nincsenek olyan képességekkel megáldott játékosaik, mint a liláknak. A vendégek mestere hiába hívta fel fiai figyelmét arra, hogy különösen vigyázzanak Simon K.-ra, Ahjuperára, Kabátra, Lázár B.-re, más dolog az elmélet és megint más a gyakorlat. Az nyilvánvaló, hogy valamennyi mezőkövesdi játékos tudta a dolgát, mindegyikük megkapta a megfelelő utasítást, utasításokat, ezeket azonban senkinek nem sikerült megszívlelnie, betartania. Éspedig azért nem, mert gólokban és pontokban is kifejezésre jutott a sport végtelenül egyszerű filozófiája: nevezetesen az, hogy legtöbbször a jobbik győz és a jobbtól nem szégyen, legfeljebb kellemetlen ilyen arányban kikapni. Az újoncnak nem Újpesten kell a bennmaradáshoz nélkülözhetetlen egységeket kiharcolnia (megjósoljuk, hogy a lila-fehérek más csapatokat is elpáholnak majd a Megyeri úton), hanem a vele hasonszőrű gárdákkal szemben muszáj majd a pontokat gyűjtenie. Az tény, hogy szakmai szempontból most szép feladatot, soraik rendezését kapta osztályrészül a sárga-kékek szakvezetése.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 6-1 (2-1)

Megyeri út, 2000 néző. V.: Solymosi (Berettyán, Varga II)

Újpest FC: Balajcza (6) – Ligot (5), Vermes (7), Juanan (6), Antón (6) – Tshibuabua (6), Vasziljevics (6), Balogh B. (6), Simon K. (8) – Ahjupera (8), Lázár B. (6). Vezetőedző: Kozma István.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai (5) – Hegedűs Cs. (4), Szalai (4), Hegedűs D. (4), Éles (4) – Dobos (4), Farkas B. (5), Petneházi (5), Irhás (4) – Menougong (5), Balajti (4). Vezetőedző: Véber György.

Csere: Irhás helyett Olasz D. (5) a 46., Balajti helyett Bogdány (4) a 60., Lázár B. helyett Kabát (-) a 67., Petneházi helyett Bagi (-) a 73., Simon K. helyett Horváth R. (-) a 81., Vermes helyett Litauszki (-) a 86. percben.

Sárga lap: Hegedűs Cs. a 18., Irhás a 27., Petneházi a 29., Vermes a 66., Balogh B. a 80. percben.

Gólszerző: Menougong (0-1) a 16., Simon K. (1-1) a 31., Ahjupera (2-1) a 44., Simon K. (3-1) az 51., Ahjupera (4-1) a 65., Tshibuabua (5-1) a 83., Kabát (6-1) a 91. percben.


Kozma István: – Jó kezdés után nehéz volt a folytatás, mert a vendégek gólja kicsit megfogott bennünket. Aztán fordítottunk és már minden simán ment, mert jól használtuk ki helyzeteinket. Nagyon kellett nekünk ez a nagyarányú diadal, remélem, hogy egyenesbe kerültünk és így folytatjuk tovább.

Véber György: – Ebben a mérkőzésben az a legfájóbb, hogy tálcán kínáltuk fel magunkat a lila-fehéreknek. Teljesítményünk méltatlan volt az első osztályhoz. Többen is érthetetlen módon futballoztak, de ez az én felelősségem, hiszen olyanoknak is bizalmat adtam, akiknek nem kellett volna. Most aludnom kell két-három napot a higgadt értékeléshez.



A gólok története

16. perc: Petneházi labdájával Menougong kilépett és jobbal, 15 méterről a jobb alsó sarokba bombázott, 0-1.


31. perc: Apjupera átadásával Simon K. elviharzott a bal oldalon, majd felnézett és 10 méterről, jobb belsővel a bal sarokba helyezett, 1-1.


44. perc: Antón centerezett: balról középre gurított, Ahjupera pedig a védőket megelőzve 5 méterről a kapu jobb oldalába emelt, 2-1.


51. perc: Lázár B. átadását Simon K. 7 méterről úgy lőtte a bal sarokba, hogy a labda Szántait is érintette, 3-1.


65. perc: Anton elfutott a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből beívelt, Ahjupera pedig 7 méterről a jobb sarokba bólintott, 4-1.


83. perc: Kabát Tshibuabuához passzolt és a középpályás 14 méterről, ballal kilőtte a bal alsó sarkot, 5-1.


91. perc: Tshibuabua beadását Kabát az ötösről vágta a kapuba, 6-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!