Sport

2013.08.09. 09:25

15. TVK Triatlon Nagyhét - A „Bertalan és Társai" volt a legjobb extrém-váltó

Tiszaújváros - Sakkal „melegítettek", majd extrém sportversenyben mérték össze tudásukat a tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki programjának résztvevői.

Tiszaújváros - Sakkal „melegítettek", majd extrém sportversenyben mérték össze tudásukat a tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét csütörtöki programjának résztvevői.Tiszaújváros Napján, a megszokottól korábban, 15 órakor indult a program. A Polgármesteri Hivatal bejárata előtt sakk snell-versenyt rendeztek, melyen harmincan ültek a táblákhoz. A győzelmet a miskolci Emődi Barnabás szerezte meg.A Dísztó körül kialakított versenypályán extrém sportversenyben mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat a 7 tagú váltók. A 21 egység egyik tagjának át kellett úsznia a tavat, míg a többiekre, tetszés szerint felosztva egymás között a feladatokat, autó-tolás, söröshordó-gurítás, granulátumos zsák cipelés, sörösrekesz-toronyépítés és ásvány-vizes gúla-pakolás várt. A különböző, olykor egészen egyedi megoldásokat is felvonultató versengésben az utolsó egység rajtjáig az egyetlen 2 percen belüli idő (1:59, 66) birtokosa, a Balogh Imre, Baráth Viktor, Danó Sándor, Horváth Gyula, Kiss Ádám, Molnár Csaba, Székvölgyi Zoltán összeállítású, „Spártai Hétfő" elnevezésű TVK-s csapat reménykedhetett a győzelemben. A „Bertalan és Társai" hetese azonban ezt másként gondolta és 1:53, 43 perccel magához ragadta az első helyet, így ők vehették át dr. Márkus Gábortól, a Nagyhét szervező bizottságának társelnökétől az ezért járó tárgyjutalmakat.

A Kávészünet a KreAktív-színpadon muzsikált, majd este, a Dísztéren, ünnepélyesen köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyek már helyszínen tartózkodó résztvevőit, akik megtapasztalhatták azt is, hogy milyen gyors ütemben építkezve alakul át a város a „triatlon fővárosává".

A ceremóniát követően Heincz Gábor-Biga, majd az elnyűhetetlen öreg rockereket felvonultató legendás Karthagó együttes a nagyszínpadon szórakoztatta a műfajok kedvelőit.

Jabil 1/3 Maraton egyéniben és váltóban

A Jabil Napon, 17 órától a hétfőivel megegyező 2 km-es futókör teljesítését kínálják a házigazdák, ami újabb sorsjegyeket hozhat a konyhára. Ezután a Jabil 3próba szabadidősport eseménysorozat befejezését jelentő pénzdíjas Jabil 1/3 Maraton futóverseny következik, melyre kenyai férfi és román női atléták is jelentkeztek. Az eseményre a Bethlen Gábor út 7. (Hotel Phőnix szállodával szemben) alatt kijelölt versenyirodában 13:00-16:45 óra között lehet nevezni, illetve a rajtszámokat, chipeket átvenni. A 14 km-es távot egyéniben és négy tagú váltóban is teljesíthetik a sportemberek. A Jabil 3próbások számára egy körös (3,5 km-es) kispróbát is kínálnak. Fontos információ, hogy mindenki csak egy távon indulhat. Rajt 17.30-kor. Az egyéni 14 km teljesítői, azaz a nagypróbások 7 pontot pecsételtethetnek be a célba érkezés után, míg az egy kört abszolválók 3 ponttal gazdagodnak. Minden célba érkező a verseny egyedi emblémázott pólóját kapja ajándékba.

A futás után a 12 pontot, vagy annál többet teljesítők között az eredményhirdetést követően értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A 18 pont „gazdái" (mindhárom nagypróbát teljesítők) között találnak gazdára a fődíjak: két darab, egy személyes utazás a 2013. szeptember 13-15. között Londonban megrendezendő Triatlon Világbajnokságra.

A Jabil Nap zenei palettáját az Ebcsont Before, az Ildi Rider, a Majka-Curtis, végül pedig a Paddy And The Rats színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!