Sport

2013.07.02. 10:31

Feladó-variációk: Sivák előrelép, Szabónak nem újdonság

Miskolc - Július 15-én kezdi az alapozást az előző két szezonban hatodik helyen végző Albrecht- MVSC-MVSI.

Miskolc - Július 15-én kezdi az alapozást az előző két szezonban hatodik helyen végző Albrecht- MVSC-MVSI. Ahogyan azt már a szurkolók, a sportágat kedvelők megszokhatták az elmúlt esztendőkben, jelentős változás az idei nyáron sem lesz a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapatnál. Korábban írtunk arról, hogy Kiss Vivien visszavonult, mostanra azonban az is eldőlt, hogy nem húz többször zöld-fehér szerelést az eddigi elsőszámú feladó, Rédei Liána sem. A 26 éves játékostól szakmai és anyagi okok miatt vált meg az MVSC.

– A változtatással lehetőségünk nyílt arra, hogy a többieket picivel jobban tudjuk menedzselni – mondta az Észak-Magyarországnak Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MVSI edzője. – Mivel Vivi és Lia ugyanazon a poszton, feladóban szerepelt, itt változás lesz, egyrészt előrébb lép a képzeletbeli rangsorban Sivák Anna, illetve Szabó Barbarát is szeretném itt kipróbálni, ez a terv, számára ezen feladat nem lenne újdonság, mert volt már ebben a szerepkörben.

Nem nyerte el

A szakvezető elárulta, a bajnokság befejezése óta nem egy játékosát keresték meg más klubok, hogy igazoljon hozzájuk...

Kovács Edinát évről-évre megkörnyékezik, de Sitkey Mariannak is volt lehetősége, illetve Radomszki Boglárkának, aki bekerült a serdülő válogatottba – folytatta Toma Sándor. – Hogy mit mutat nekem ez utóbbi? Azt, hogy dolgozunk, aminek az az eredménye, hogy minden évben „kijön” egy-két olyan gyerek az utánpótlásunkból, akikre bátran építhetünk és akik ezáltal felkeltik mások figyelmét is.

A 2013/2014-es küzdelemsorozatra a nevezési határidő hétfő éjfél volt, de az Albrechtnél nem vártak eddig a hivatalos iratok eljuttatásával, azokat már korábban elküldték a honi szövetséghez. Pillanatnyilag annyit tudni, hogy az Ifjúsági válogatottal együtt tizenhárom gárda vehet részt a bajnokságban, amennyiben a Vasas és a Gödöllő kilép a nemzetközi porondra, akkor az alapszakaszt tizenegy együttes csinálja végig – utóbbi kettő ugyanis csak később fog csatlakozni a többiekhez. A 2012/2013-as szezon során nem nyerte el a klubok tetszését az, hogy rengeteg dupla fordulót iktattak be, vagyis pénteken és vasárnap is parkettre kellett lépni...

– A klubok képviselői azt kérték, ilyen ne legyen a jövőben, s bár ez a felvetés meghallgatásra talált, a válogatott programja miatt teljesen nem kerülhető el, egy-kettő duplázás bizonyosan lesz – tette hozzá a témához Toma Sándor. – Tavaly ősszel volt olyan játékosom, aki tíz hét alatt ötvennégy meccsen lépett pályára, márpedig ez egy középiskolás lány számára sok...

Három héttel kevesebb

A női bajnokság jelen állás szerint szeptember első hétvégéjén indul, a tréner július 15-én kezdi „lányaival” az alapozást. – A korábbi években tíz hétig dolgoztunk, elsősorban azért, hogy a felnőtt keretbe került játékosok szokják a ritmust, a légkört, lassan mentünk a dolgok közepébe – osztotta meg mindezt lapunkkal Toma Sándor. – Most azonban már mindenkinek meg van a megfelelő technikai és fizikális alapja, eltekinthetek az alapképesség-fejlesztéstől, ezért három héttel kevesebb is elégséges lesz rávezetésnek.

Az edző a végén megköszönte Albrecht József névadó főszponzor támogatását és kijelentette: az új évadban szeretnének előrébb lépni eredményességben.

ÉM-MI

Az Albrecht-MVSC-MVSI kerete

Akik maradnak:

Feladó: Sivák Anna, Szabó Barbara.

Center: Szajkó Tímea, Bertók Bettina, Kiss Emese.

Ütő: Kovács Edina, Csarkó Edina, Oláh Csilla, Radomszki Boglárka, Kocsis Zsófia. Univerzál: Sitkey Mariann, Szilvási Dalma, Majzik Csilla, Szabó Helga.

Liberó: Nagy Zsanett, Jobbágy Vivien.Aki távozott:

Rédei Liána (Jászberény?).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!