Sport

2013.07.12. 13:42

Borsodnádasdon randevúzik az XCO-szakág

Borsodnádasd - A tavalyi sikeres rendezvény után, idén ismét ellátogatnak a Mátéhegyi Ökoparkba hazánk legjobb hegyikerékpárosai.

Borsodnádasd - A tavalyi sikeres rendezvény után, idén ismét ellátogatnak a Mátéhegyi Ökoparkba hazánk legjobb hegyikerékpárosai. A II. Decathlon-Ples Borsodnádasd XCO Magyar Kupán valamennyi korosztálynak lehetősége nyílik a versenyzésre. Július 13-án, szombaton délután kettő és este hét óra között a bringások számára lehetőség nyílik a pályabejárásra, vasárnap pedig az éles futamokat bonyolítják le. A hét utolsó napján reggel kilenc órakor kezdődik a nagyüzem, amikor az amatőrök vágnak neki a távnak, ezután 9-15 évesek rajtolnak el az ökoparkban felállított kapu alól. Kora délután a mastersesek viadalát követően indítják a legnagyobb érdeklődéssel várt futamot. Az Elit kategóriában hazánk legjobbjai csapnak össze egymással az egyébként is emberpróbáló útvonalon.

Nagy szintkülönbség

A borsodnádasdi szervezők ugyanis 3.5 kilométer hosszú, 310 méter szintkülönbséggel tarkított pályát jelöltek ki a legjobbak számára. Mihály Tamás, a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület vezetője hozzátette: itt valóban nagy állóképességre és kitartásra van szüksége azoknak a bringásoknak, akik szeretnének jó eredményt elérni az XCO viadalon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!