Sport

2013.07.29. 00:45

Arnóczki-bronz száz mellen

Miskolc - Három napon keresztül ismét Miskolc volt a gyermek országos bajnokság házigazdája.

Miskolc - Három napon keresztül ismét Miskolc volt a gyermek országos bajnokság házigazdája.Hatvanhárom klub több mint négyszáz versenyzője vett részt a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában csütörtöktől-szombatig megrendezett seregszemlén – amelyen a lányoknál a 11-12, míg a fiúknál a 11-14 éves korosztály mérette meg magát. A zárónapon is nagy kánikula köszöntött az úszókra és az őket elkísérő edzőkre, szülőkre egyaránt, akadt, aki újsággal, mások jegyzetfüzettel legyezték magukat a lelátón, de a házigazdák az intézmény összes létező ablakát, bejáratát kinyitották, hogy csökkentsék a benti meleget.

– Az uszoda közvetlen szomszédságában bőven van olyan hely, ahol lehet hűsölni, de a versenyzők félóránként, óránként úsznak, úgyhogy ők nem szenvednek ettől a hőmérséklettől – jelentette ki lapunknak Hölcz Péter, az ob versenyigazgatója. Ez mutatja, hogy a szervezők igyekeztek maximálisan megfelelni mindenfajta kívánalomnak, ám ez nem volt meglepő, hiszen az előző három korosztályos ob-t is Miskolcon bonyolították le, általános megelégedésére.

Igazán értékmérő

A Miskolc VSI úszói öt alkalommal képviselték klubjukat döntőben, egyben, 100 méter női mellen Arnóczki Zsófi harmadik lett.

– Kicsit hideg volt a víz... – jegyezte meg érdeklődésünkkor a 11 esztendős versenyző, aki tavaly, a delfin ob-n ugyanebben a számban győzött. – Reméltem, hogy a dobogón végezhetek, boldog vagyok, hogy sikerült.

Hutkai Dániel, az MVSI edzője az alábbiakat nyilatkozta:

– Nagyjából azt a teljesítményt hoztuk, mint amit az előző esztendőkben. Mindhárom napon volt kiért, kikért izgulni a fináléban, lányoknál három éve volt utoljára ilyen jó váltónk. Most következik nagyjából egy hónap szünet a gyerekek számára, de szeptember elején ismét munkába állunk.

Az ózdiak trénere, Schifter Tamás így vonta meg szereplésük mérlegét:

– Nagyon erős volt a mezőny, örülünk annak, hogy sikerült döntőket úsznunk. Szinte majd minden versenyzőnk egyéni csúcsot hozott, ami szintén fontos és az igazán értékmérő.

ÉM-MI


A megyei döntősök

Fiúk

  • 100 m hát, "C": 4. Taraczközi Gergő (Fiedler SE, Ózd) 1:12,48 perc.
  • 200 m hát, "C": 5. Taraczközi Gergő (Fiedler SE, Ózd) 2:33,78 perc.
  • 400 m vegyes "C": 6. Taraczközi Gergő (Fiedler SE, Ózd) 5:29,16 perc.
  • Lányok

  • 100 m mell, "A": 3. Arnóczki Zsófi (Miskolc VSI) 1:18,44 perc.
  • 200 m mell, "A": 8. Csuhai Csenge (Miskolc VSI) 2:56,1 perc.
  • 4x100 m gyorsváltó "A": 7. Miskolc VSI (Csuhai Kincső, Csuhai Csenge, Vécsei Réka, Arnóczki Zsófi) 4:34,33 perc.
  • 200 m pillangó"A": 6. Csuhai Kincső (Miskolc VSI) 2:38,04 perc.
  • 4x100 m vegyesváltó "A": 5. Miskolc VSI (Vécsei Réka, Arnóczki Zsófi, Csuhai Kincső, Csuhai Csenge) 5:02,48 perc.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!