Sport

2013.06.03. 09:24

DVTK vs. Pápa - Együtt néztük: A spanyoloknak kisugárzásuk van

Miskolc - A miskolci önkormányzat politikai tanácsadójával, Balázsi Tiborral követtük a vasárnapi DVTK - Pápa meccset.

Miskolc - A miskolci önkormányzat politikai tanácsadójával, Balázsi Tiborral követtük a vasárnapi DVTK - Pápa meccset.A piros-fehérek törzsszurkolója szokásához hűen az úgynevezett napos oldalon tekintette meg a diósgyőriek utolsó tavaszi mérkőzését, majd a lefújás után először így összegzett:

Más a filozófiájuk

- Három dologra akarok külön kitérni - kezdte Balázsi Tibor. - Újra bebizonyosodott, hogy ennek a klubnak a legnagyobb értéke a közönség. A második: ennek az esztendőnek a sportszakmai teljesítménye a DVTK-nál egyenlő a nullával. A harmadik pedig az, hogy a szurkolók azért hálásak a búcsúzó spanyoloknak, mert nekik kisugárzásuk van, teljesen más filozófiát tudnak magukénak, mint amit mi itthon tapasztalunk. Már láthatjuk, érezhetjük és sejthetjük, hogy miért is szeretik ennyire az Ibériai-félszigeten a labdarúgást, miért rajonganak értük. Fél órával a meccs után sem tágítottak a nézők a lelátóról, mert Luquét és Fernandot akarták látni, ez megható volt, továbbá örömteli és felejthetetlen. Búcsújuk adta a találkozó savát és borsát, nem az 1-1 és nem maga a DVTK, meg nem a Pápa.

(A teljes cikk az Észak-Magyarország június 3-i számában jelenik meg.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!